Dragan Milić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Novi predsednik niške opštine Medijana biće Mladen Đurić koji je bio drugi na listi grupe građana "Dr Dragan Milić", saznaje Nova.rs.

Đurić je po zanimanju ekonomista.

Funkciju predsednika Skupštine opštine Medijana u buduće će vrštiti Miloš Nešić iz koalicije „Biramo Niš“. On je takođe po zanimanju ekonomista, a u izbornoj kampanji bio je šef izbornog štaba „Biramo Niš.

Prema našim saznanjima jednu od ključnih funkcija imaće i nosilac liste „Biramo Niš“ na opštini Medijana Miloš Bošković. On će u narednom periodu obavljati ili funkciju zamenika predsednika opštine ili većnika.

Kao što je rečeno na konferenciji za medije koju su predstavnici opozicije održali prošle nedelje, Kancelarija za mlade na opštini Medijana pripašće pokretu „Kreni – promeni“ iako nisu učestvovali na izborima za opštinu Medijana.

PROČITAJTE JOŠ:

Doktor Dragan Milić je tom prilikom kazao da taj pokret zaslužuje da bude deo nove vlasti, jer su njihove ideje i sve što su radili pokazali da zaslužuju da budu deo vlasti.

„Prva stvar koju ćemo uraditi u Nišu je da napravimo žestoku racionalizaciju funkcionerskih mesta koja postoje samo za partijske trutove, za deljenje narodnih para na potpuno besmislen način“, izjavio je Milić.

Podsećamo, niška opština Medijana je prva u kojoj će posle izbora 2. juna Srpaska napredna stranka otići u opoziciju.

Tri opozicine liste koje će u narednom periodu činiti vlast su lista „Dr Dragan Milić“, „Biramo Niš – Biramo Medijanu“ i „Ujedinjeni – Nada za Niš“.

Prema končnim rezultatima lista “Dr Dragan Milić” imaće osam mandata, dok će lista “Biramo Niš – Biramo Medijanu” imati šest. Treća opoziciona lista “Ujedinjeni – Nada za Niš” imaće dva mandata, što je jedan više u odnosu raspodelu od 2. juna. Lista okupljena oko Srpske napredne stranke imaće 11 mandata.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare