Foto: Pokret slobodnih građana

Tokom zvanične posete Berlinu poslanici Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, Anna Oreg i Natan Albahari na poziv naše partnerske organizacije iz Stranke slobodnih demokrata (FDP) učestvovali su na sastancima nekoliko radnih grupa i odbora nemačkog parlamenta Bundestaga uključujući radne grupe za evropske poslove, spoljne poslove i međunarodnu saradnju.

Pored poslanika Bundestaga poslanici PSG-a upoznali su se i sa liderom FDP-a i ministrom finansija u Vladi Nemačke Kristijanom Lindnerom s kojim su razgovarali o odnosima naše dve zemlje.

Glavne teme sastanaka sa poslanicima FDP-a bile su demokratsko nazadovanje Srbije, nedostatak medijiskog pluralizma i neuskladjivanje spoljne politike sa EU sa posebnim isticanjem neuvođenja sankacija Rusiji.

“Imali smo priliku da upoznamo naše kolege i partnere iz FDP-a o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji i preneli smo im našu zabrinost o stanju medija i nefunkcionisanju REM-a. Složili smo se da bez medijskog pluralizma i bez mogućnosti većine građana da dobiju celovite, tačne i relevantne informacije, ne mogu se stvoriti uslovi za zdravo demokratsko društvo, bez čega nema ni ulaska Srbije u EU, što bi dovelo do boljeg i sigurnijeg života svih građana.“ rekao je Natan Albahari, poslanik Pokreta slobodnih građana.

Foto: Pokret slobodnih građana
Foto: Pokret slobodnih građana

Poslanici Pokreta slobodnih građana nastavili su svoju posetu sastancima i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, gde su se susreli sa načelnicom Odeljenja za Zapadni Balkan Kristinom Hulman.

„I u Ministarstvu spoljnih poslova smo preneli naš stav da Srbija mora hitno da počne usklađivanje sa spoljnom politikom Evropske unije, jer je to pre svega u interesu građana Srbije. Istakli smo da je Nemačka jedna od najbitinijih partnera Srbije i ne smemo dozvoliti da loše odluke Srpske napredne stranke ugroze taj odnos čime bi se dovelo u pitanje na desetine hiljada radnih mesta, stotine miliona direktnih investicija, kao i tri milijarde evra godišnje izvoza u Nemačku“, zaključio je Natan Albahari.

BONUS VIDEO: Da li je desnica jača ili glasnija od levice u Srbiji – Pavle Grbović i Miloš Jovanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar