Zdravko Ponoš Foto:N1

Lider pokreta Srbija Centar (SrCe) i kandidat na poslednjim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš izjavio je da je preko advokata zvanično zatražio od službe unutrašnje kontrole MUP-a objašnjenje zašto je zadržan na granici prilikom ulaska u Srbiju.

„Očigledno nešto nije urađeno u skladu sa propisima i tražio sam da se to objasni“, rekao je Ponoš u emisiji Dan uživo na N1.

Izrazio je nadu da će Sektor unutrašnje kontrole postupiti u skladu sa zakonom i ispoštovati rok u kom mora da reaguje.

Ponoš je s porodicim bio zaustavljen na graničnom prelazu Batrovci kada se vraćao iz Hrvatske 18. avgusta, pa pušten nakon oko sat i po vremena. Komentarišući saopštenje MUP-a povodom tog događaja, rekao je da nije istina da je još 15 vozila zaustavljeno na isti način i da nikom nisu bila oduzeta dokumenta na sat i 40 minuta.

Na deo saopštenja u kom se navodi da su na graničnom prelazu Ponoša pomešali sa pevačem krajiških pesama, ocenjuje da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pokušao da bude „vickast“ ali mu nije uspelo.

Zaustavljanjem njega, Vulin je, kako je ocenio Ponoš, „ukrao šou“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i napravio problem koji im nije trebao.

Komentarišući posetu Vulina Moskvi, rekao je da je to ponižavanje Rusije.

Ocenio je i da će predsednik Vučić to predstaviti na Zapadu kao da je poslao čoveka kog je već „pustio niz vodu“, ali da mu to neće poverovati.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Ponoš: Vučiću, ne diraj mi porodicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare