Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC; Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u pisanoj izjavi naveo je da je osnivač pokreta "SRCE", Zdravko Ponoš, zadržan na granici zbog toga što su ga policajci pomešali sa pevačem krajiških pesama. Reagujući na ovu Vulinovu tvrdnju, Ponoš za "Novu" kaže da je reč o traljavom pokušaju kontrole štete.

Ministar unutrašnjih p rekao je da je osnivač pokreta Srbija Centar na graničnom prelazu Batrovci bio zaustavljen uz još 15 vozila i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, a da su policija i carina postupili po zakonu. On je dodao da je Ponoš tražio poseban tretman u odnosu na ostale, a da ga policijski službenik nije prepoznao i da je mislio da je u pitanju pevač krajiških pesama.

Pročitajte još...

„Kada je u četvrtak, vraćajući se sa letovanja u Hrvatskoj, uz još 15 vozila zaustavljen i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, gospodin Ponoš se ponovo žalio i tražio da se prema njemu ne postupa kao i prema svakom drugom građaninu Srbije. Policajac koji ga je ljubazno zamolio da pokaže dokumenta i sačeka dok se ne završi kontrola, nakon Ponoševih protesta, pozvao je starešinu i pitao ga da li da bez kontrole, kako je Ponoš tražio, propusti lice koje je prepoznao iz javnosti, ali nije znao da je u pitanju poznati političar. Starešina je pripadniku Uprave granične policije dao jedino mogući odgovor i rekao da je zakon isti za sve, pa i za lica sa estrade (pogrešno misleći da je gospodin Ponoš pevač izvornih krajiških pesama)“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je dodao da su policija i carina postupili po zakonu i izvršili „ne baš, temeljan pregled“.

Ponoš, s druge strane, tvrdi da je reč o traljovom pokušaju kontrole štete koju je Vulin načinio svojim naređenjem policiji da ga kinje i spreče da uđe u zemlju.

„Loše je procenio računajući da će tim pokušajem ponižavanja i pretnje sa BIA da me uplaše. Nisu računali da ću odmah da obavestim medije i onda su bili u drami šta dalje. Ponašali su se kao žohari koji se razbeže kad se upali svetlo. Pokušali su da se operu tako što su posle sat vremena zadržavanja naredili carini da se uključi kako bi našli opravdanje za zadržavanje. Nije ni to prošlo, pa sad pokušavaju da budu vickasti“, objašnjava Ponoš i dodaje da Vulin ovom izjavom, kao i svojim naređenjem da ga zadrže, zlopotrebljava MUP.

„Na identičan način se ponašao i kao ministar odbrane kada se sa zvaničnog sajta Ministarstva odbrane razračunavao sa poliičkim protivnicima. Nije to neočekivano od pitomca Mire Marković koja je naređivala ubistva političkih protinika. Ono što je neshvatljivo, to je da Vučić i nakon 10 godina vlasti nije uspeo da regrutuje za saradnike ljude koji osim lične lojalnosti i snishodljivosti prema njemu imaju i neke reference koje ih u profesionalnom smislu legitimišu za državni posao koji im poverava. Njegovi termiti će, nakon što pojedu državu, da pojedu i njega. Ako im ne stanemo u kraj“, zaključuje naš sagovornik.

Ponoš je rekao da još uvek nije dobio obaveštenje iz BIA ili MUP-a o razlogu njegovog zadržavanja, te da nije bilo nijedne reakcije, izuzev Vulinove pisane izjave upućene medijima.

„Javnost je dobila i obašnjenja od vrhovnih državnih telala u formi Nebojše Krstića i Vučićevića koji su dobili zadatak da peglaju Vulinovu brljotinu. I naravno sva trojica samo prave dodatnu štetu kredibilitetu države i njenih institucija. A nije im ni lako da u situaciji kad imaju zadatak da neuspeh Vučićeve kosovske politike prodaju kao pobedu, moraju još i da se bave saniranjem Vulinovih lakrdija“, zaključuje Ponoš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare