Zdravko Ponoš. Emisija Utisak Nedelje
Zdravko Ponoš Foto: Ivan Dinić/Nova S

Lider pokreta "Srbija centar-SRCE" Zdravko Ponoš ocenio je danas da je "dizanje tenzija na Kosovu marketinški trik" da bi narod rekao "bolje sporazum nego rat".

Ocenio je za televiziju N1 i da je „igranka Srpske liste sa izlaskom i ulaskom u kosovske institucije u tu svrhu“, te to nazvao „pozicioniranjem pred završnicu“, preneo je njegov pokret.

„Uzgred, sada imamo još deset Srba koji su se zakleli da će čuvati tzv. nezavisno Kosovo i biti na plati kod (premijera Kosova Aljbina) Kurtija, dok se prethodna ekipa prebacije na budžet Srbije“, kazao je Ponoš.

On smatra da se tu radi „zapravo o sprečavanju nekih drugih Srba da uđu u taj prostor“.

„Sad treba njima da verujemo da će Rada Trajković napraviti veću štetu nego oni. Pa šta smo dobili za ovih deset godina od njih“, kazao je Ponoš.
Ocenio je i da su međunarodne okolnosti uticale na ubrzanje dinamike rešavanja kosovskog problema jer su, kako je kazao, „uticajni faktori rešili da reše tinjajući problem koji može da eskalira“.

Po njegovim rečima, zahvaljujući nerazumnom ponašanju premijera Kosova Albina Kurtija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada Zapadu ispada prihvatljiviji sagovornik „jer je do sada bio kooperativan“.

BONUS VIDEO – Ponoš o atentatima na Vučića i korišćenju Vojske Srbije u marketinške svrhe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar