Petar Petković Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je „iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona“, već da im je cilj „teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta“.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da je „ničim izazvano nasilje specijalne policije nad srpskom omladinom zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini“.

„Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece je Kurtijeva poruka mira i demokratije, ili je tako očigledno čitaju oni koji za ovakvo postupanje Prištinu žele da nagrade članstvom u međunarodnim organizacijama“, kazao je Petković.

On je istakao da „Beograd još jednom najozbiljnije i sa velikom zabrinutošću apeluje na odgovorne činioce u međunarodnoj zajednici da spreče Kurtija u kampanji mržnje i nasilje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, kao i da su bez toga „stabilnost i mir u regionu zapadnog Balkana na ivici provalije“.

***

BONUS VIDEO – Gogić: Sever Kosova pripojen Prištini više simbolički nego zvanično

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare