Da SNS ne poznaje granice kada je reč o pritiscima i ucenama na birače potvrđuje slučaj Branislava Kovačevića iz Srbobrana. Kao težak srčani bolesnik, koji boluje od raka, do sada je preživljavao sa 10.000 dinara mesečne i 20.000-40.000 dinara jednokratne pomoći. Od nedavno, iz SNS su mu rekli da više na pomoć ne može da računa jer je podržao opoziciju na decembarskim izborima.

Branislav je srčani bolesnik, operisan pet puta i ima rak debelog creva, a mesečnu socijalnu pomoć od 10.000 dinara i jednokratnu od 20.000-40.000 dinara dobijao je od opštine Srbobran u više navrata, ali postojao je uslov – podrška SNS.

„Radivoj Paroški, tadašnji predsednik opštine je rekao i stavio uslov da potpišem i rekao da je to to. Potpisao sam, prošlo je izvesno vreme i prvi put sam dobio odobrenje da mi pomogne. Rekao mi je tako možeš da dobiješ. Zatražio sam pomoć i rekli da mogu dobiti samo pomoć ako sam član SNS. Ako moj zahtev mora da prođe, moram biti član stranke“, kazao je Kovačević za TV Nova.

Od tada, da bi imao priliv novca od kojeg bi mogao da živi, Branislav je morao da bude član SNS, ali najveći problemi nastali su nakon što je odlučio da da podršku POKS-u na decembarskim izborima.

Foto: Printscreen TV Nova

Kako sam tvrdi, posle određenog vreme ponovo je otišao da traži pomoć od stranke jer je morao da ide na pregled, ali naprednjaci su ga odbili jer je podržao opoziciju, a ne njih.

„Otišao sam da pitam da tražim pomoć jer moram da idem na pregled. Tamo je bio Paroški i rekao mi da sam dao potpis za POKS i poručio da više ovde nemam šta da tražim, nek mi da POKS”, rekao je Kovačević.

Ako nisi član SNS, za tebe nema posla

Pritisci su svakodnevni i na zaposlene u gradskim strukturama u Novom Sadu.

Bivši članovi novosadskog POKS-a, jedno vreme koaliconog partnera SNS u Novom Sadu, posao su preko stranke dobili, a kada je pukla koalicija, pukla je i šansa za sigurnim zaposlenjem u Gradskoj upravi u ovom gradu. Da se steže obruč oko onih koji su podržali POKS potvrđuje i audio snimak koji su objavili članovi ove organizacije.

Na snimku se čuje kako je uslov da bi zaposleni ostali na poslu da donesu ispisnicu iz POKS i da podrže SNS.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uskoro ćete dobiti i pisani nalog da ćete morati da donesete ispisnice iz POKS i potpisanu pristupnicu za SNS. Vas dvoje ste na određeno, ti si za stalno, e to je uslov za radni odnos. Oni kad bi budu iz Gradskog odbora SNS tražili, ja ću to morati da im donesem. Znači overena ispisnica iz POKS i pristupnica za SNS, vi razmislite“, čuje se na snimku koji je objavio novosadski odbor POKS.

Jedan od prisutnih je odmah razmislio i rekao da to nikada neće uraditi i da ako žele mogu da mu daju otkaz i da će se “ćerati”.

Snimak je nastao nedugo nakon raskida koalicije sa SNS, a muški glas koji govori o uslovu za zaposlenje navodno pripada Vlastimiru Petkoviću, pomoćniku načelnika uprave za socijalna pitanja u NS.

BONUS VIDEO: O pritiscima posle izbora u Kraljevu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare