Foto: Shutterstock

U selu Sočanica u opštini Leposavić danas je otvorena stanica Kosovske policije što će po rečima premijera Aljbina Kurtija, doprineti bezbednosti te opštine na severu Kosova. Nakon toga je stigla i reakcija Srpske liste koja smatra da je taj čin „nastavak podgrevanja tenzija“ na severu KiM.

Kurti je kazao da će policija u tom mestu biti multietnička i da će „služiti građanima bez obzira na etničku pripadnost, boju kože, godine, pol ili veru“.

„Danas je dobar dan za građane i Kosovsku policiju, za bezbednost i mir. Danas se policiji pridružilo 448 kadeta a ovde otvaramo policijsku podstanicu, što je doprinos države za građane kroz vladavinu prava, mira i bezbednosti za sve“, kazao je Kurti.

Aljbin Kurti Foto: V Xhymshiti/VX Pictures via ZUMA Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Srpska lista saopštila je da je premijer Kosova Aljbin Kurti danas otvorio „još jednu nelegalnu“ policijsku bazu na severu Kosova, u Sočanici i opštini Leposavić.

„Ovaj nelegalni čin ima za cilj nastavak podgrevanja tenzija na severu Kosova i Metohije i još jedna je provokacija sa ciljem stvaranja nepodnošljivih uslova za život Srba, jer to je jedino što Kurti servira albanskoj javnost na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju.

Iz Srpske liste su naveli da i Briselski sporazum, i kosovski Ustav, jasno ističu „da u svim opštinama, pa i u onim sa srpskom većinom sastav policijskih jedinica mora da odražava etnički sastav stanovništva te opštine“, dok je danas otvorena „nelegalna policijska baza u kojoj će raditi Albanci“.

BONUS VIDEO: Zdravko Ponoš: Vučić je praktično priznao Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare