Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić i Marinika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Opozicione političke partije i udruženja Savez ekoloških organizacija Srbije i "Ne damo Jadar" večeras su održali sastanak na kom je dogovorena podrška opozicionih stranaka svim aktivnostima i akcijama ovih ekoloških udruženja u cilju borbe protiv ralizacije projekta "Jadar" i Rio Tinta, odnosno protestu u Loznici u sredu od 17 časova, kao i blokadama koje su planirane na nekoliko lokacija u subotu.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici SEOS-a i „Ne damo Jadar“ će na vreme obavestiti građane o ovim akcijama.

Na sastanku je analizirana nedavno održana sednica Narodne skupštine o Zakonu o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

„Takođe, dogovoreno je i da ćemo pratiti sazivanje i održavanje sednice Skupštine grada Loznice na kojoj bi se na dnevnom redu mogao naći Prostorni plan područja posebne namene, a koji je prethodno već ukinut. Ovo pratimo sa posebnom pažnjom s obzirom na to da 23. oktobra ističe rok od 90 dana za održavanje sednice lokalne skupštine prema Zakonu o lokalnoj samoupravi“, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoren nastavak koordinacije svih daljih aktivnosti.

***

BONUS VIDEO – Petković: Loznica i još možda dve lokacije će biti blokirane u subotu, blokade u drugim mestima zavise od ljudi koji tu žive

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare