FOTO: Kosovo Online

Hirug Božidar Odalović u Gračanici, kazao je da su Miloš i Stefan Stojanović van životne opasnosti, nakon izvršene hiruške intervencije.

„Moram da kažem da su pacijenti oko 16 časova doveženi iz Štrpca nakon što su upucani. Radi se o ustrelnim ranama desnog ramena i leve šake. Pacijent 2001. godište ima ustrelnu ranu šake, a pacijent 2011. godište ima ustrelnu povredu levog ramena. Radi se o teškim povredama, oni su hospitalizovani. Mladićima je izvršena hiruška intervencija i prema njima će biti primenjene sve procedure“, kazao je dr Odalović.

On dodaje da je bolinica u Gračanici osposobljena za pruženje pomoći ovakvim pacijentima.

Takođe, napominje da je tokom hiruške intervencije iz ruke mladića izvađeno strano metalno telo, dok što se tiče drugog pacijenta radi se prostrelnoj rani, ali bez oštećenja neuro-vaskularnih elemenata.

Podsećamo,  dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Na njih je prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs pucano iz golfa petice crveno-bordo boje. Kosovska policija je saopštila da je uhapsila A. K. (33), koji je pucao na dvojicu Srba i on je prebačen u Uroševac na ispitivanje.

BONUS VIDEO: Paljenje badnjaka u Zubinom Potoku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar