Danilo Daničić Foto: N1

Povodom teksta Raskrikavanje "Ko je skriveni vlasnik sajta 'Kopaćemo': Trag vodi do nekadašnjeg urednika Telepromptera, on negira", a koji je danas objavljen na portalu Nova.rs oglasio se Danilo Daničić. U nastavku teksta prenosimo demanti Daničića u celosti.

„Dovođenjem mene u vezu sa Kopaćemo nacrtana mi je meta na čelo. Kada izađem na ulicu, ljudi me sada čudno zagledaju. Sutra će me neko napsati. Ko će biti odgovoran za to?

Usled objavljivanja spiska ekoloških protesta, počele su da mi stižu monstruozne pretnje. Opet kategorički odbacujem laži da stojim iza pokreta Kopaćemo. Nemam apsolutno nikakve veze sa tim pokretom ni sa onim što se tamo objavljuje. Tačka.

Amaterski programeri iz Bosne i Švedske koji su nespretno povezali neke nespojive stvari optužili su me bez dokaza da stojim iza Kopaćemo. Njima kao i novinarima KRIK-a, a sada i vama, ponavljam da ja ne stojim iza bilo kojih servera koji imaju veze sa tim pokretom. Tu povezanost niko nije dokazao niti će ikada dokazati jer ne postoji.

Tim serverima upravlja hosting kompanija – ne ja. Na serveru gde su se nalazili svi ti sajtovi su dostupni bilo kome. Svako tamo može da postavi svoj sajt bilo kakvog sadržaja. Hoću li biti sada kriv za svaki sajt koji se ikada postavi negde na internetu?

Međutim, pošto sam nekada vodio Teleprompter, ljudima je bilo zgodni da mi pripišu i Kopaćemo zarad izazivanja veće pažnje javnosti. Ne stojim iza Kopaćemo“.

Podsetimo, pažnju javnosti juče je privuklo pokretanje sajta „kopacemo.com”, koji promoviše sporni projekat Jadar a gde se navodi da se bore protiv dezinformacija u vezi sa rudarenjem litijuma. Vlasnik sajta je sakriven, ali se nalazi na istoj IP adresi i na istom namenskom serveru kao i sajt „jadariti.rs”, iza kojeg stoji Danilo Daničić, nekadašnji urednik Telepromptera, prenosi Raskrikavanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare