Foto: Nova

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je da se preko privatne firme bivše pomoćnice direktora RTS-a Ivane Miković „Fajerflaj“ odliva najveći deo novca i „ide većina serija“. Nakon izjave Novakovića, zvaničnim saopštenjem se oglasila i firma "Fajerflaj".

Saopštenje firme „Fajerflaj“ prenosimo u celosti:

S obzirom na to da je u javnosti izašlo puno netačnih informacija, insinuacija i konstrukcija vezanih za poslovanje Firefly produkcije ukazujemo:

Od svog osnivanja do današnjeg dana, Firefly nije bio angažovan od strane RTS-a ni u jednom domenu, pa ni kao spoljna ili izvršna produkcija, te samim tim nema, niti je bilo ikakvog osnova za plaćanja RTS-a ka Firefly produkciji, niti Firefly na bilo koji način prihoduje od RTS-a. Firefly produkcija do sada se nije oglasila jer nije želela da učestvuje u ponižavanju naše industrije.

Zbog iznošenja neistinitih tvrdnji i narušavanja ugleda firme i njenih zaposlenih, kao i direktorke firme Ivane Miković, podnećemo tužbe protiv svih koji su i koji budu iznosili netačne informacije vezane za poslovanje Firefly produkcije.

Firefly produkcija jedna je od najuglednijih produkcija u regionu i trenutno, pored Srbije, posluje sa još tri zemlje na razvoju i produkciji igranog programa. Pored produkcije igranog programa, što je samo jedna grana delatnosti, Firefly razvija i druge poslove u domenu audio vizuelnih dela.

Serije naše produkcije prikazuju se na domaćim (FEST, FAF) ali i na velikim svetskim festivalima u Berlinu, Kotbusu, Brnu, Motovunu, Sarajevu, Klužu, Minhenu, Lilu. Naslovi Firefly produkcije dobitnici su više nagrada na medjunarodnim festivalima u nekoliko kategorija, od toga tri za najbolju dramsku seriju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare