Foto: TANJUG/ RADE PRELIC, Shutterstock

Naprednjacima je zabranjeno da gostuju na N1 i Nova S televiziji, jer se to smatra napadom na predsednika Aleksandra Vučića, potvrdili su za Nova.rs izvori iz Srpske napredne stranke (SNS). U retkim prilikama i samo uz njegovu dozvolu, naprednjaci mogu da naprave "greh" i kroče na televizije gde im se stvarno postavljaju pitanja, a ne dopuštaju monolozi.

Retko naprednjaci dolaze na Nova S i N1 televiziju, iako im se redovno upućuju pozivi. Zlatno novinarsko pravilo da treba da se čuje druga strana uvek je „okrnjeno“ jer naprednjaci ne žele da dođu i daju izjave. Barem se dugo smatralo da ne žele, ali zapravo ne smeju.

Pročitajte još...

Izvori iz vrha SNS kažu za Nova.rs da funkcionerima, barem onim na najvišim funkcijama, nije dozvoljeno da gostuju na N1 i Nova S televiziji. Ta zabrana je dodatno naglašena kad je na jednoj od televizija bio prilog, a u okviru njega i grafika, koja je prilično razljutila predsednika Vucica.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Vučić je lično je poručio svima u vrhu stranke da će odlazak na te televizije tretirati kao napad na njega i njegovu porodicu. S druge strane, bilo je pojedinih funkcionera koji su i dolazili na pomenute televizije, ali je njima predsednik to dozvoljavao.

Naravno, mnogi se sećaju kroz kakvog je „toplog zeca“ prošla bivša ministarka Zorana Mihajlović koja je u prolazu odgovorila na nekoliko pitanja našeg portala. Zbog toga je pretrpela ogromne kritike, a javno su je napadali poslanici poput Vladimira Đukanović.

Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Gostovanja na N1 i Nova S televiziji greh koji se ne prašta“

Više puta je na sednicama stranke bilo govora o tome zašto pojedini funkcioneri sarađuju sa tim televizijama i oni su otvoreno kritikovani zbog toga. Doslovno, to je greh koji se ne prasta, jer se ove televizije u stranci tretiraju kao neprijateljske.

Oni koji gostuju iz SNS-a mogu se nabrojati na prste jedne ruke. Za neke od njih je procenjeno da ne prave štetu i zato se ne reaguje kad oni idu na Novu i N1.

Đukanović lagao da ga N1 nije pozvao na gostovanje

Celokupna atmosfera dodatno je podgrejana poslednjih dana kada je na Tviteru poslanik SNS Vladimir Đukanović praktično lagao da ga niko nije pozvao na ovu televiziju. Naime, Đukanović je deo svojih tviter prepiski iskoristio da napada Nova S i N1 televiziju, te naveo kako na programima ove dve televizije nikad ne gostuje niko iz vlasti jer te televizije „ne zanima da se čuje druga strana“.

On je naveo da je laž kako funkcioneri SNS imaju zabranu da dolaze na ove kanale, ali se onda uključila novinarka Žaklina Tatalović koja mu je „crno na belo“ pojasnila da je on sam lično pozvan, ali da nije hteo da dođe.

Iako je Tatalović priložila fotografiju na kojoj se vidi da šefica informative SNS Vladanka Malović navela da je pitala Đukanovića da dođe u emisiju, ali da je on odgovorio negativno.

Vladimir Đukanović Đuka Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„To o pristojnosti to ostavite za šefa, glupo da mu kradete fore, a to o lažima – ne znam dokle ćete da lažete. Ima li to neku granicu? Je l nekad nastupi sramota? Ikada malo malkice sramotica nešto bilo kada?“, odgovorila je Tatalović.

Đukanović je sve vreme pisao da on želi da gostuje na političke teme, ali kolega N1 televizije Dušan Mlađenović u tom trenutku umešao se i pokazao da je Đukanović da za sva gostovanja tokom kampanje moraju da pitaju informativnu službu.

Naravno, ni od Đukanovića i drugih naprednjaka nije bilo ni traga ni glasa.

Bonus video: Naprednjaci i sporna zvanja_ Niz nastavila poslanica Staša Stojanović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare