Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

Prijem povodom Badnjeg dana u Zagrebu u organizaciji Srpskog nacionalnog vijeća našao se u programu TV Hepi kod Milomira Marića, ali to ne bi bilo toliko čudno da tokom emisije hrvatski poslanik Ivan Ćelić nije "zamenjen" sa predsednikom Oslobođenja Mlađanom Đorđevićem, što su voditelj i gosti ove televizije iskoristili da se "čude, pitaju i diskutuju" o tome "kako se Đorđević našao pored Dačića i to usred Zagreba". Mlađan Đorđević je za portal Nova.rs ocenio da ga ovo ne iznenađuje i dodaje da ne misli da je "slučajno pomešan".

Nebojša Krstić, Dejan Anđus i bivši predsednik Jugoslovenske levice Ljubiša Ristić bili su gosti kod Milomira Marića, a tokom emisije se povela rasprava oko toga kako se Mlađan Đorđević „našao“ pored ministra spoljnih poslova Ivice Dačića u Zagrebu, iako je to zapravo bio poslanik u Hrvatskom saboru i doktor Ivan Ćelić.

„Ja ne znam šta Mlađa Đorđević traži tamo u Zagrebu iza (Ivice) Dačića. Ne znam šta traži tamo u Zagrebu“, započeo je Marić raspravu o „zamenjenom“ Đorđeviću.

„U kom svojstvu je on išao tamo“, pitao se Marić i dodao da „nije mogao da veruje da je to Mlađa Đorđević“.

Tu se uključio Anđus koji je naveo da je „mislio da je to neka montaža“.

„Ne mozeš da ga omašiš jer nosi kupljenu FSB značku“, pokušavao je Marić da „dokaže“ da je to bio Đorđević.

„Ja (Đorđevića) znam dugo, neki moj stari drug iz davnih vremena. To je neki raniji Srpski pokret obnove na početku 90-tih… Mlađa Đorđević je jedan od najvećih kritičara Aleksandra Vučića i jedan od osnivača teze da Vučić vodi izdajničku politiku na Kosovu i sad odjednom on se iza ministra spoljnih poslova (Ivice Dačića) slika usred Zagreba“, rekao je Anđus.

„Kao neki ambasador, šta je on tamo“, ponovo se pitao Marić.

Patrijarh Porfirije, Ivica Dačić, Andrej Plenković i Ivan Ćelić Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC

„Postavlja se pitanje odakle on iza Dačića u Zagrebu? To je zaista fenomen, čak nisam bio siguran da sam dobro video“, nastavio je Anđus.

Sa druge strane, Nebojša Krstić izvlačio je drugu vrstu zaključka i „krivca“ video u hrvatskom protokolu, pitajući se kako je Malađan Đorđević povezan sa Hrvatskom, iako je domaćin skupa zapravo Srpsko nacionalno vijeće, a ne Vlada Hrvatske.

„Kada se to desi u Zagrebu, to nije pitanje za Dačića, to je pitanje za hrvatski protokol, koji organizuje ko gde stoji. To ga je hrvatski protokol tamo stavio, nije Dačić rekao da stane iza njega“, izjavio je Krstić i dodao je da je pitanje za domaćina skupa „šta Mlađan Đorđević tamo radi i zašto su ga tu stavili, te kakve Đorđević ima veze sa njima“.

„Vi stalno zaboravljate da je Vuk Drašković pre 9. marta 1991. godine bio u visokoj poseti Zagrebu“, uključio se i Ljubiša Ristić, a nakon što je Anđus naveo da je Đorđević bio u SPO-u.

Ko je dr Ivan Ćelić?

Inače, Ivan Ćelić bio je među zvanicama na prijemu SNV-a 6. januara u Zagrebu, gde su bili prisutni i predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, srpski patrijarh Porfirije, srpski ministri Tanja Miščević i Tomislav Žigmanov, kao i politički predstavnici Srba u Hrvatskoj.

Ćelić je prisustvovao kao izaslanik predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Na prijemu je bio u prvom redu između Andreja Plenkovića i Ivice Dačića, a isto tako je učestvovao u lomljenju česnice.

Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIC Tanja Miščević, Ivica Dačić i Ivan Ćelić

Inače, Ivan Ćelić je specijalista psihijatrije u klinici „Vrapče“ i poslanik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, partije hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Ćelić je u Hrvatskom saboru član Međuparlamentarne grupe prijateljstva Hrvatska – Srbija.

***

BONUS VIDEO – Savo Manojlović predao REM-u potpise da se Pinku i Hepiju oduzme frekvencija