Nakon usvajanja Rezolucije o izborima u Srbiji, novinar N1 Nikola Radišić imao je razgovor sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom, koji je bio najblaže rečeno neprijatan.

Govoreći o tome kakva je dalja procedura nakon donošenja Rezolucije o izborima u Srbiji, Bilčik je rekao da su sada srpske institucije na potezu i pohvalio premijerku Vlade Srbije.

Onda je razgovor tekao ovako:

Bilčik: Ja pozdravljam odluku premijerke Brnabić koja je već pozvala predstavnike ODIHR i OEBS da posmatraju lokalne izbore u Srbiji.

N1: A ona je nazvala Rezoluciju EP tračem?

Bilčik: Ne želim to da komentarišem.

N1: Zašto?

Bilčik: Ja ne želim to da komentarišem, jer ne komentarišem uvrede političara, bilo iz opozicije, bilo iz vlasti. Ja sam bio napadan od strane političara u Srbiji, lično, na jedan jako ružan način. Dobijao sam pretnje smrću i razne ružne poruke, ali ja nemam problem da kažem ono što mislim. Ne želim da budem deo ove igre. Ne želim da odgovaram na optužbe, komentare, koji nemaju nikakvu supstancu. Ako političari u Srbiji žele da igraju nekakve političke igre, neka ih, ali ne želimo da učestvujemo u tome mi u Strazburu. Jer, ako napadnete Evropski parlament to je napad na EU.

Ceo razgovor možete pogledati u videu na početku teksta.  

BONUS VIDEO: Evropski parlament usvojio Rezoluciju 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare