Miloš Jovanović Foto: Ivan Dinić/Nova

Novi DSS saopštio je danas da neće biti pregovora sa vlastima o otvaranju rudnika litijuma i da rudnika neće biti, a najavu režima Aleksandra Vučića da će razgovorati sa protivnicima iskopavanja litijuma na lokalnom nivou ocenjuje kao pokušaj razvodnjavanja narodnog otpora ovom projektu.

„Nikakva kombinacija prisilnih metoda poput privođenja, hapšenja, zastrašivanja i naizgled demokratskih, poput razgovora, neće režimu obezbediti legitimitet za projekat uništavanja životne sredine i života ljudi“, saopštio je Novi DSS.

Protest u Nišu protiv iskopavanja litijuma Foto: Radule Perisic/ATAImages

Naveli su da nakon neuspeha režima da najavom održavanja referenduma o iskopavanju litijuma i o opozivu predsednika države, ili formiranja skupštinske komisije, uvuče opoziciju u proces donošenja odluke o otvaranju rudnika litijuma u Srbiji, sada se najavljuje turneja, prevashodno, po zapadnoj Srbiji.

„Tako je u Malom Zvorniku upućen poziv odbornicima Novog DSS-a da dođu na sastanak sa Aleksandrom Vučićem koji će uskoro biti organizovan. Poziv je upućen ljudima koji su pre samo nekoliko dana u režimskim medijima oklevetani kao učesnici ‘tajne operacije rušenja zida’ kojom se želi srušiti Aleksandar Vučić“, rekli su iz Nove DSS i podvukli da razgovora neće biti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare