Potpredsednik Narodne stranke i šef poslaničke grupe ove partije u parlamentu, Miroslav Aleksić, obratio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U video poruci koju je uputio Vučiću, Aleksić se osvrnuo na poruku koju je predsednik Srbije poslao putem Instagrama, kad je proglasio propast konsultacija sa opozicijom. Vučić je, podsetimo, tom prilikom rekao da su pojedinci stavili interes stranaka iznad interesa države.

Pročitajte još...

„Predsedniče Srbije, Aleksandre Vučiću, posle 10 godina gaženja institucija ove zemlje, usudio si se da to nastaviš da radiš i kad je reč o najvažnijem nacionalnom pitanju. Pa si optužio opoziciju da ne razume da je država važnija od interesa političkih stranaka, samo zato što smo odbili da o ponuđenom sporazumu razgovaramo kod tebe na kanabetu, umesto u Skupštini Republike Srbije. Pa da ti odgovorim, Aleksandre Vučiću: Nikada nisi postao predsednik svih građana Srbije, jer nisi nikada otišao sa mesta predsednika SNS, kao što to predviđa Ustav. Stranka ti je uvek bila iznad Ustava i iznad države. Svako ljudsko pravo, svako nacionalno pitanje, ti si podredio interesima tvoje stranke. Oduzeli ste nam sva državna, građanska i ustavom zagarantovana prava. Tvoja stranka danas odlučuje čije dete može da ide u vrtić, a čije ne može, ko može da se zaposli u nekom komunalnom preduzeću, a ko ne može, i ko će dobije otkaz ukoliko nije politički podoban“, rekao je Aleksić.

On dodaje da je za to da opozicija treba da učestvuje i odlučuje o Kosovu, ali da ne može, a da se, kako kaže, ne zapita da li je politika koju Vučić vodi i predlog sporazuma koji se nudi u interesu Srbije i njenih građana.

„Punih 10 godina sam si odlučivao i pregovarao sa međunarodnom zajednicom i sa Prištinom. A sad odjednom, problem Kosova i Metohije postao je privilegija koja pripada i nama opozicionarima. Odjednom hoćeš da o svetoj srpskoj zemlji razgovaraš i sa nama, kako si nas nazivao – klošarima, secikesama, izdajicama, tajkunima… Može, mi smo predstavnici građana Srbije i to je naša dužnost, ali u parlamentu, gde moraš da transparentno predstaviš predlog sporazuma, ali da položiš račune i priznaš sve poraze politike koju si samostalno vodio punih 10 godina. Kosovo i Metohija nije tvoja privatna imovina, niti imovina tvoje SNS, već pripada svim građanima Srbije i budućim generacijama građana Srbije“, zaključio je Aleksić u svom obraćanju Vučiću.

BONUS VIDEO Vučić: Svim političkim akterima sam ponudio razgovor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare