Foto:N1

Savetnik predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, Aleksandar Milovanović, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvozom oružja u Jermeniju napravio štetu spoljnopolitičkim interesima Srbije zarad interesa trgovca oružjem i sponzora Srpske napredne stranke (SNS) Slobodana Tešića.

„Vučić se bespotrebno meša u odnos dve Srbiji prijateljske države, Azerbejdžana i Jermenije, pravdajući izvoz minobacača, municije i protivavionskih topova jednoj od strana ekonomskim interesima Srbije, dok zapravo štiti interese privatnih trgovaca oružjem“, rekao je Milovanović, koji je i član Glavnog odbora Narodne stranke i bivši radnik Odeljenja za bezbednost preduzeća Jugoimport-SDPR.

 

Milovanović je upitao kako 20 miliona dolara od izvoza u poslu privatnog trgovca oružjem, koji je dobijao povlašćene cene od menadžmenta fabrike a na njenu štetu, može da bude više za državne interese Srbije od par stotina miliona dolara investicija iz Bakua, glavnog grada Azerbejdžana.

„Da je Vučiću zaista stalo do radnih mesta u ‘Кrušiku’, ne bi preko Ministarstva spoljnih poslova blokirao direktan izvoz iz te fabrike, a zarad interesa privatnog trgovca oružjem“, rekao je Milovanović.

Milovanović je naveo da je veoma čudno što institucije koje učestvuju u lancu odlučivanja o dozvolama za izvoz naoružanja i vojne opreme, kao što su BIA i ministarstva odbrane i unutrašnjih i spoljnih poslova, ne upozore Vučića da lukrativni interesi Tešića, jednog od glavnih sponzora vladajuće stranke, mogu da budu pogubni za bilateralne odnose Beograda i Bakua.

„Nije prvi put da Vučić, zbog nepoznavanja makro procesa i zbog lukrativnih interesa, čini štetu spoljnopolitičkim interesima Srbije. Ne tako davno je pokušao da sedi na dve stolice tokom sukoba dva krila palestinskog Fataha“, rekao je Milovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare