Nenad Radić Foto:Grad Beograd

Nenad Radić, bivši gradski sekretar za obrazovanje u Beogradu uhapšen je juče u Nemačkoj uoči fudbalske reprezentacije između Srbije i Danske. Radić je bio u grupi srpskih navijača koji su se potukli s nemačkom policijom, a kamere su zabeležile trenutak kada ga je policija privela. Reč je o funkcioneru vladajuće koalicije koji trenutno nalazi na poziciji direktora Elektroizgradnje Beograd.

Nakon okrašaja navijača sa policijom, fotoreporteri zabeležili su momenat kad nemačka policija odvodi muškarca koji na sebi nosi belu majcu sa zastavom Srbije i na kojoj piše „Srbi nisu genocidan narod.

Foto: Nova.rs

Naknadno je utvrđeno da je reč Nenadu Radiću, bivšem gradskom sekretaru za obrazovanje u Beogradu i kandidatu na lokalnim izborima vladajuće koalicije na Zvezdari.

Radić je, nakon što je u septembru smenjen sa mesta gradskog sekretara i zamenjen Aleksandrom Čamagić, prešao na poziciju direktora Elektroizgradnje u Beogradu.

Ovim povodom, Nova.rs je kontaktirala Srpsku naprednu stranku kako bismo dobili odgovor na pitanje da li je i zbog čega priveden njihov član, ali u trenutku objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

PROČITAJTE JOŠ...

Radić i sukob sa Šapićem

Nova.rs je u septembru 2023. godine objavila informaciju da je Radić podneo ostavku sa pozicije sekretara za obrazovanja, nakon nesuglasica sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem. Umesto njega na ovu poziciju postavljena je aktuelna sekretarka Aleksandra Čamagić.

Prema rečima sagovornika Nove, koji je upoznat sa detaljima sukoba, Radić nije odgovarao Šapiću jer nije bio na njegovoj „liniji“, odnosno bio je bliži struji u SNS koja je i dalje bliža bivšem predsedniku stranke Aleksandru Vučiću. Kada je reč o Čamagić, ona je odavno bliska saradnica Šapića.

„Radić je ušao u sukob sa Šapićem, zbog čega je praktično nateran da podnese ostavku. Na Veću je doneta odluka da se postavi Čamagić za njegovu naslednicu, koja je dugogodišnja saradnica gradonačelnika. Radić nije previše konstatovao gradonačelnika, odnosno nije mario za to šta Šapić priča i radi. Šapić je to pratio i nedavno je praktično postavio ultimatum, zbog čega se Radić povukao“, objašnjava sagovornik Nove koji je upoznat sa ovim slučajem.

SSP: Kad se sledeći put desi nasilje u školama setimo se divljanja Nenada Radića

Iz Stranke slobode i pravde ovim povodom je upućeno saopštenje u kom podsećaju da je Radić direktor Elektroizgradnje i da je bio kandidat za predsednika opštine Zvezdara na nedavno održanim izborima.

„Ako to jeste Nenad Radić, to samo pokazuje da su naprednjački istaknuti kadrovi zapravo huligani sakriveni u skupa odela” izjavila je Tijana Šerbula potpredsednica beogradskog odbora SSP.

Tijana Šerbula Foto:Stranka Slobode i Pravde

Iz ove stranke napominju da, kad se sledeći put desi nasilje u školama, trebalo bi se setiti divljanja Radić po Nemačkoj.

„Ali Aleksandre Čamagić, sadašnje sekretarke za obrazovanje koja je osumnjičena da je proneverila 5 miliona evra na račun prevencije vršnjačkog nasilja” dodala je Šerbula i zaključila:

“To je ono što Šapić i ekipa nude Beograđanima nakon što su im pokrali glasove u nameštenim izborima. I to ne može da prođe jer je Beograd bio i biće grad pristojnih ljudi koji prezire zaštićene huligane i lopove”.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare