Pavle Grbović i Nevena Đurić, Nevena Djurić
Foto: Printscreen/RTS

Poslanica SNS Nevena Đurić, koja je po rečima Aleksandra Vučića najveći talenat politike, ponovo je “zasijala” na RTS-u. Ovog puta u duelu sa Pavlom Grbovićem, liderom PSG.

Ona je u burnoj raspravi i povišenim tonovima navela da zastupa Aleksandra Vučića, tvrdila da je Grbović zajedno s onima koji su okupljeni oko Dragana Đilasa i Marinike Tepić razbio glavu Marijanu Rističeviću, da bi na kraju ispričala da je Nebojša Zelenović kao član PSG pravosnažno osuđen za kupovinu glasova.

Po SNS-u i njenom lideru Aleksandru Vučiću, poslanica Nevena Đurić se sjajno pokazala gostujući u emisiji “Reč na reč”, pa je poslata u još jednu emisiju na RTS-u, gde je “debatovala” sa Pavlom Grbovićem, predsednikom PSG.

Grbović je u emisiji optužio Bezbednosno informativnu agenciju za prebijanje aktviste Narodne stranke, što do danas niko zvanično nije demantovao. Đurić (se) očekivano branila napadom.

Đurić: “Priče koje vi pričate su davno ispričane laži o toj represiji pripadnika BIA. Uhvaćeni ste već million puta u takvim lažima, od onog trenutka kada ste vi i ovi vaši i Đilas i Marinika i svi ostali oko kojih ste okupljeni govorili da se na farmi kokošaka u Moroviću uzgaja droga. Tome su se svi u Srbiji smejali”.

Grbović: “Odgovorite na ovaj slučaj. Čovek je prebijen, čovek je dobio batine. To nema nikakve veze sa kokoškama u Moroviću. Recite da li je taj čovek dobio batine ili nije”.

Đurić: “Meni kao dami ne dozvoljavate da se obratim i da vam odgovorim na pitanje. Jeste li lagali da je kriv poslanik SNS zato što ste ga divljački napali svi vi, koji ste okupljeni sa raznim kriminalcima, od kojih se ne zna ko ima više godina robije, da li zbog razbojništva, da li zbog dilovanja napali ste čoveka, razbili čoveku glavu ispred Narodne skupštine”.

Grbović: „O kome govorite?“

Nevena Đurić, Nevena Djurić
Nevena Đurić Foto: Printscreen/RTS

Đurić: „Ne znate o kome govorim, jel’ da? Kada ste govorili da je u ruci držao nož. Čovek u ruci nije držao nož, već je držao…“

Grbović: „O kome govorite?“

Đurić: „O našem narodnom poslaniku Marijanu Rističeviću . Vi i svi oni koji ste okupljeni oko Đilasa i Marinike Tepić ste čoveku prošle godine razbili glavu. I vi pričate o nekakvom nasilju“.

Grbović: „Ja se izvinjavam, ja ne znam da li živimo u istom svetu. Kad je Marijanu Rističevuću razbijena glava?“

Đurić se potom osvrnula na aktivistu NS, navodeći da je on na Tviteru pisao i pozvao se na ono što je u sferi intersovanja “Grbovićevog “lidera”, čiji je naslednik.

Đurić: “Psovanja pljuvanja i sve ostalo po građanima Srbije, pre svega po ženama. Kao žena ja moram da reagujem. Ima li ste situaciju da čovek poziva na psovke majci Aleksandru Vučiću i pritom se lažno krije iza imena neke druge žene… Gospođa je ta o kojoj govorim prijavljivala čoveka za sve te napade. Da li se vi ikada pitate kako se ta žena oseća kad joj lažno kradete identitet i sa njenim imenom nastupate, dakle napadate, psujete, vređate i pljujete Aleksandra Vučića i njegovu porodicu”.

Pavle Grbović
Pavle Grbović Foto: Printscreen/RTS

Grbović je potom rekao da osuđuje i čin krađe identiteta i čin napada na bilo čiju majku psovke, te da je kada je njegov prethodnik na mestu predsednika PSG napao novinarku RTS, on je izašao i rekao da to ne podržava.

Grbović: “Sad mi recite da li je taj čovek, koji je nesumnjivo pogrešio, da li je taj čovek prebijen? Zbog čega direktor BIA Bratislav Gašić nije izašao da to demantuje?“

Đurić: “Gde je taj čovek koji je prebijen. Vi takve zločince i zlostavljače žena…, od njih pokušavate da napravite žrtve. Vi ste psovali žene. Snimali ste spot zajedno sa svojim Sergejom Trifunovićem, gde u njemu ističete ‘idemo u Skupštinu, šta da radimo, da im opsujemo majku’”.

Grbović: „Ja sam to rekao?“

Đurić: ”Vi. Ja ne znam što se vi stidite ideologije koju zastupate. Ja zastupam Aleksandra Vučića i čvrsto stojim iza tih stavova”.

Grbović: “Ja ne zastupam nijednog čoveka, zastupam određene vrednosti … Moram da vas obavestim da se ideologija ne formira oko jednog čoveka, ideologija se formira oko vrednosti. Aleksandar Vučić je najgori reprezent vrednosti 90-tih godina, vrednosti koje su nepovratno osramtile ovu državu”.

Novinarka: „Možete i lepo da razgovarate, ne morate da se svađate“.

Đurić: “S obzirom na činjenicu da je čovek iz njihove stranke, tamo neki Zelenović u okolini Šapca jedini koji je pravosnažno osuđen za kupovinu galsova… Praktično je čovek snimljen to je dospelo do policije, kasnije i do suda”.

Grbović: „Vi Nevena ne znate o čemu govorite. Govorite o mojoj stranci. Moja stranka i Nebojše Zelenovića nisu iste stranke“.

Pogledajte video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare