Poslanica SNS Nevena Đurić u emisiji "Reč na reč" na RTS-u
Nevena Đurić, poslanica SNS / Foto: printscreen RTS

U prvoj debati “Reč na reč“ u novom ciklusu s temom - ima li dogovora oko izbornih uslova, učestvovali su predstavnici četiri stranke vlasti i opozicije, a svojim nastupom posebno se izvodjila mlada nada Srpske napredne stranke Nevena Đurić. Ona je svoje sagovornike iz studija, Draganu Rakić iz Demokratske stranke i Vojina Biljića iz Dosta je bilo, vređala, omalovažavala, jednom rečju ponašala se - nekulturno.

Naime, predstavnici stranaka raspravljali su o ponuđenim unapređenjima izbornih uslova, koje institucije su neophodne za fer izbore, na koji način se u njihov rad ili kontrolu može uključiti vanparlamentarna opozicija, kao i šta je od ponuđenih rešenja iz pregovora uz učešće EU parlamentaraca i bez njih prihvatljivo za stranke koje učestvuju u izborima.

Đurićeva, puna elena, spremna za svađu i nadglašavanje u studiju, baš poput starijih kolega, rekla je „da je njoj nezamislivo da neko priča negativno po pitanju toga kako se Srbija izborila sa virusom korona“.

A onda je nastavila u istom duhu, te im je uputila kritiku rečima „pa i Đilas i Lutovac su vakcinisani“.

Nevena je svoju ulogu shvatila krajnje ozbiljno, nije birala reči kojima je napadala svoje kolege, a kada joj je voditelj sugerisao da određene izraze ne sme da koristi, ali tek nakon što ga je Dragana Rakić iz DS upitala da li će reagovati, mlada uzdanica SNS nastavila je još drskije, uz povišen ton i neprimerne izraze.

Svojim sagovornicima iz debate je rekla „da građani ne mogu očima da ih vide“ i „da se ponašaju kao derišta i diletanti“.

Naravno, kao i svi naprednjaci koji se na televizijama sa nacionalnom konferencijom utrkuju ko će se više dodovriti Vučiću, Nevena je branila rad SNS-a, a zatim upotrebila glavno „oružje“ za obračun sa političkim neistomišljenicima – Đilasa.

Baš poput Vesića, Đukanovića, Vulina, Stefanovića i, naravno, samog Vučića, Nevena je izvukla silku predsednika Stranke slobode i pravde sa konferencije za medije, a onda bacila „drvlje i kamenje“ po njemu i Mariniki Tepić optužujući ih da su bliski sa kriminalnim grupama.

Dragana Rakić iz DS i Nevena Đurić iz SNS u emisiji
Dragana Rakić i Nevena Đurić / Foto: printscreen RTS

„Pa što ga ne uhapsite onda“, upitala je Rakićeva Đurićevu, koja je nastavila da pokazuje fotografije, uprkos upozorenju voditelja da to nije dozvoljeno, i koji je nekoliko puta zamolio „da se strasti smire“.

Nevena je sve vreme čitala sa papira, što je u ovoj emisiji zabranjeno, a na šta joj je voditelj skrenuo pažnju.

Inače, Đurićeva je narodni poslanik u Skupštini Srbije, bila je na listi Aleksandar Vučić – za našu decu, ima 28 godina i master je profesor matematike, kako se navodi u njenoj biografiji.

Rakić je poručila poslanici SNS da prestane da „iznosi apsolutne laži“, na šta je Đurićeva rekla da joj je  „pravi gazda Dragan Đilas“.

Rakić je, govoreći na ponuđenu temu – „Institucije koje kontrolišu ravnopravnost izbornih uslova“, rekla da „u društvu u kojem vlada organizovani kriminal nije moguće organizovati slobodne izbore“.

„Nikad se u istoriji Srbije nije desilo da ljudi koji su u vrhu vlasti ovako otvoreno sarađuju sa kriminalcima, kao što je to danas u Srbiji. Građanima su otete sve slobode, glasaju pod pritiskom“, naglasila je Rakić.

Dragana Rakić, Nevena Đurić, Đorđe Milićević, Vojin Biljić u emisiji
Dragana Rakić i Nevena Đurić / Foto: printscreen RTS

Rakićeva je rekla i da „vlast neće nikad pristati na slobodne izbore jer bi za njih to značilo odlazak u zatvor“, na šta je Đurić odgovorila – „da li ste pomenuli da ćete izaći na ulice ako vam neki izborni uslovi ne budu ispunjeni“.

Govoreći o medijskoj zastupljenosti opozicije na RTS – u, Rakić je rekla:

„Ja sam prvi put na RTS inače sam potpredsednica DS i zamenik Lutovca od 2018. I to vam govori o medijskoj zastupljenosti stranaka vlasti i nas iz opozicije. Verujem da me danas prvi put vidite i čujete“, rekla je Rakićeva.

BONUS VIDEO: RTS i pokušaj dijaloga vlasti i opozicije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare