Aleksandar Vučić i Nevena Đurić, Nevena Djurić
Aleksandar Vučić i Nevena Đurić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je večeras nastup mlade poslanice SNS Nevene Đurić koja se na RTS-u bahato ponašala prema predstavnicima opozicije, demonstrirajući zavidne veštine u vređanju, upadanju u reč i vikanju na sagovornike.

Naime, u prvoj debati “Reč na reč“ u novom ciklusu na RTS-u s temom – ima li dogovora oko izbornih uslova, učestvovali su predstavnici četiri stranke vlasti i opozicije, a svojim nastupom posebno se izvdojila  mlada nada Srpske napredne stranke Nevena Đurić. Ona nije birala reči kojima je napadala svoje sagovornike iz studija, Draganu Rakić iz Demokratske stranke i Vojina Biljića iz Dosta je bilo, koje je u nekoliko puta izvređala i omalovažavala.

„Napali su je svi danas, a znate zašto su je napali? Napali su je, sada ću prvi put da vam otkrijem, a mislim da se pomalo razumem u politiku i mogu da prepoznam one koji su talentovani. To dete je, da ne kažem najtalentovanije koje sam video u poslednjih 15, 20 godina, ali svakako jedno od najtalentovanijih u politici“, nagalsio je Vučić za TV Kurir.

Ono što je ta gospođica Đurić pokazala sinoć je nešto zbog čega mi se konačno vratio osmeh na lice, dodao je on.

Đurićeva je, prema Vučićevim rečima, pokazala ogromnu energiju i strast, fantastičnu borbrenost što je za partiju na vlasti gotovo nemoguće.

„Pokazala je da živi politiku. Znala je u svakom trenutku, i nije bitno da li je negde preterala ili ne, iako nije, prekidao je novinar RTS kao da je na N1, ali nije zbog toga što ih je nazvala diletantima, kao da je nešto strašno rekla – pa jesu diletanti“, nastavio je Vučić da hvali mladu poslanicu SNS.

„Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negde podsetila na vreme kada sam ja bio mlad, negde pre jedno 25 godina, ali ona je pametnije i bolja od mene“, naglasio je lider naprednjaka i nastavio da hvali „borbenost“ mlade nade SNS.

„Video sam nešto što dugo nisam video, to ne može da se nauči napamet, moraš da živis 24 sata i da se onako boriš, da ne daš nijedan sekund, da se tučeš za svaki sekund a da pritom ne budeš prost, vulgaran, da pokažeš energiju. Uveren sam da će, ukoliko bude marljivo radila, biti neko veoma važan u našoj zemlji u budućnosti“, zakljućio je Vučić.

 

BONUS VIDEO: RTS i pokušaj dijaloga vlasti i opozicije

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare