Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević izjavio je danas da protesti protiv nasilja nisu partijski, jer nijedan građanin nije izašao ni zbog koje partije, ali zahtevi jesu politički i građani imaju pravo da ih iznesu.

„Mi smo izašli pred građane kao organizatori, ali ovi protesti pripadaju probuđenim, uspravnim i dostojanstvenim građanima, koji imaju pravo da ih organizuju i da učestvuju na njima bez ideološkog predznaka”, rekao je Milivojević televiziji Insajder.

Prema njegovim rečima, protesti će očuvati nenasilni karakter, ali njihova radikalizacija ne znači nužno nasilje, jer građanska neposlušnost ima stotine oblika.

Neće biti nikakvog nasilja, nikakvog nasilnog ulaska u institucije, ali će biti našeg prisustva, kazao je Milivojević i dodao da se neće pregovarati ni oko građanskih zahteva, ni oko gašenja protesta.

„Nemojte potcenjivati energiju građana da održe proteste. Možda će brojnost imati amplitude, skokove i padove, ali energija će biti sačuvana do jeseniˮ, istakao je Milivojević.

Govoreći o zahtevu poslanika opozicije da se u Skupštini formira Anketni odbor koji bi razmatrao činjenice i okolnosti koje su dovele do dva masovna ubistva početkom maja, Milivojević je ocenio da, i ako fude formiran, odbor neće ništa uraditi, jer će se voditi većinom koja postoji u Parlamentu.

Dodaje da je predsednik Srbije na najavu formiranja Anketnog odbora reagovao najavom za raspisivanje izbora, koje niko nije tražio, jer „kada se raspišu izbori, nema anketnog odboraˮ.

BONUS VIDEO: Srđan Milivojević: Opozicija je jedinstvena i svesna odgovornosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar