Milica Đurđević Stamenkovski, Miloš Vučević i Ivica Dačić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Premijer Miloš Vučević izjavio je da nema razloga za smenu ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski.

Roditeljski portal Bebac iz Novog Sada nedavno je tražio od Vučevića da smeni Đurđević Stamenkovski zbog „relativizovanja akušerskog nasilja“, dok je ona potom saopštila da je njena izjava pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.

PROČITAJTE JOŠ...

Vučević je nakon obilaska Centra za nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kazao novinarima da je juče na sednici Vlade ministarka „stavila svoj mandat na raspolaganje“.

„Moj stav kao predsednika Vlade je da nema razloga za smenu. Neću da ulazim u ono što se dešava na društvenim mrežama, poput mimova i šala, možda je nekima to duhovito, ali po meni ona nije naravila nikakav prekršaj“, kazao je Vučević.

Podsećamo, Ministarka je izjavila da se „20 godina vodi kampanja protiv rađanja dece u Srbiji, i to je deo globalne agende. I zato se potencira i akušersko nasilje, i loše stanje u porodilištima, i loša hrana, i zato se na tome uporno insistira“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare