Foto:Goran Srdanov; Foto: Printscreen Megatrend Facebook

Rektor Megatrenda Mića Jovanović rekao je za Nova.rs da reklama tog fakulteta, gde se savetuje budućim advokatima da vode sudije na ručak i da je to “pametnije” od poznavanja zakona, nije poziv na korupciju, već samo duhovita poruka.

Univerzitet Megatrend, poznat po sumnjivim doktoratima, pozvao je buduće studente prava na upis savetujući ih da se ne obaziru na zakone, te da je od toga mnogo pametnije da vode sudiju na ručak.

“Dobar advokat zna zakon. Pametniji vodi sudiju na ručak”, navodi se u reklami koju je ovaj fakultet objavio na svojoj Fejsbuk stranici, uz napomenu da je reč o citatu Marka Tvena.

Ta napomena bila je važna i rektoru Megatrenda, Mići Jovanoviću, koji je za naš portal rekao da “nije on to rekao, već Mark Tven” i da su oni to samo iskoristili.

“Ne znam odakle ljudima u zemlji Srbiji tolika želja da pljuckaju po Megatrendu. Tamo lepo piše kakav je koji advokat i potpis Marka Tvena”, kaže Jovanović.

Na naše pitanje zbog čega se budući advokati savetuju da “vode sudiju na ručak” i samim tim da budu koruptivni, Jovanović je odgovorio:

“Objašnjenje je vrlo jasno, to je jedna sipmatična, duhovita, marketinška poruka koju je potpisao Mark Tven. Nije je potpisao Mića Jovanović. Sad zavisi kako ko na to gleda”, navodi on.

Jovanović tvrdi i da je bilo mnogo više pozitivnih rekacija na reklamu Megatrenda i to mahom od sudija i marketinških stručnjaka.

“Mene niko nije pozvao, izuzev novinara, da se žali. Oni koji su me zvali su mi rekli da je to vrlo simpatično. Ne vidim šta je tu strašno. Nikoga mi ne pozivamo na korupciju”, rekao je on.

Na molbu da objasni zbog čega se Megatrend predstavlja kao fakultet koji je prečica do funkcionerske fotelje, imajući u vidu i ranije reklame tog fakulteta, Jovanović je rekao da ne treba živeti su sedamdsetim godinama prošlog veka i da su njihovo propagandne poruke – duhovite.

“Tačno je da je Megatrend, od Slobe do Vuleta, iškolovao sve vlade, poziciju i opoziciju, državni vrh, ministre, državne sekretare… Ja nisam ništa rekao neistinito u toj poruci. Ja sam eksluzivni tvorac svih poruka, osim ove poslednje koju je stvorio naš direktor marketing službe”, rekao je Jovanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare