Vladimir Gajić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Akademik Jovan Hadži Đokić iz Srpske napredne stranke izabran je na konstitutivnoj sednici za novog predsednika Skupštine Gradske opštine Vračar glasovima 34 odbornika, među kojima su i dvojica predstavnika Narodne stranke, istakao je za N1 Bogdan Tatić, kandidat opozicione koalicije „Biramo Vračar“ za predsednika opštinskog parlamenta.

„Hadži Đokića je tajnim glasanjem podržalo svih 25 odbornika SNS, zatim sedam odbornika sa četiri lokalne izborne liste, kao i dvojica odbornika Narodne stranke, dok su svi predstavnici koalicije ‘Biramo Vračar‘ za mene kao kandidata glasali javno. Maske su definitivno pale, sada je potpuno jasno ko su sateliti Srpske napredne stranke, a ono što je iznenađujuće je to što su i odbornici Narodne stranke glasali za kandidata naprednjaka i tako ozvaničili koaliciju sa SNS“, naglasio je Tatić za N1.

Bogdan Tatić Foto:N1

Podsetimo, odlukom Opštinske izborne komisije na Vračaru, nakon navodno tehničkih ispravki na četiri biračka mesta, lista „Biramo Vračar” umesto prvobitnih 28 dobila je 27 mandata, lista „Vračar Vračarcima – društvo za ulepšavanje Vračara” dobila je treći mandat, a manjinska lista koalicije „Snaga“ ostala je s jednim odborničkim mestom.

Koalicija oko SNS ima 25 odbornika, po dva odbornička mandata osvojile su izborne liste Zelenog pokreta Vračara, Narodne stranke i Dosta je bilo, dok je jedan pripao manjinskoj listi „Mi smo Vračar“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare