Marko Bastać i Radomir Lazović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs

Nosilac liste “Čuvari Starog grada” Marko Bastać sutra bi trebao da saopšti svoju odluku o formiranju vlasti na opštini Stari grad.

Iako je prošle nedelje u izjavi za Nova.rs Marko Bastać kazao da će predstavnici opozicione liste “Biramo Stari grad” dobiti odgovor do kraja nedelje, odnosno do 23. juna, odgovor nije stigao.

Nova,rs je i danas kontaktirala Bastaća, ali on nije želeo da daje izjave, dodajući da će se sutra u toku dana oglasiti saopštenjem po ovom pitanju.

Marko Bastać Foto:Antonio Ahel/ATAImages

To znači da bi sutra Starograđani mogli saznati ko će činiti vlast na njihovoj opštini i kome će se Bastać “prikloniti”.

Podsećamo, Bastać je u više navrata ponovio da nije razgovarao sa predstavnicima Srpske napredne stranke, te da se pregovori oko vlasti na Starom gradu jedino vode sa predstavnicima opozicije.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je da pretpostavlja da je njen opštinski odbor kontaktirao “Čuvare Starog grada” te da bi bilo veoma neozbiljno da to nisu učinili.

Lazović: Ako Bastać formira vlast sa SNS izneveriće volju birača

Predstavnici liste “Biramo Stari grad” uputili su Bastaću predlog o saradnji i kako kažu, formiranju opozicione vlasti na Starom gradu, uz to postavili su i rok u kom on treba da se oglasi po tom pitanju, ali kako odgovor nije stigao ni u tom, a ni u roku koji je Bastać sam postavio za njih su pregovori okončani.

Radomir Lazović nosilac liste “Biramo Stari grad” rekao je agenciji Beta da njegova lista više neće inicirati razgovore s Bastaćem.

„Očigledno je da kod Marka Bastaća ne postoji želja da u Opštini Stari grad opozicija formira vlast. Pretpostavljamo da Bastać ima plan da napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. On na to ima pravo, ali to će biti izneveravanje volje birača“, kazao je Lazović.

Konferencija za novinare predstavnika koalicije „Biramo Stari grad“ o mogućnost formiranja opozicione vlasti nakon izbora održanih 2. juna Foto:Milos Tesic/ATAImages

A volja je bila takva da je najviše glasova po izveštaju Izborne komisije Gradske opštine Stari grad dobila je koalicija stranaka okupljenih oko liste „Biramo Stari grad“, osvojivši 37,01 odsto odnosno 23 mandata.

Na drugom mestu je lista „Aleksandar Vučić-Stari Grad sutra“, koja je osvojila je 34,79 odsto glasova ili 21 mandat.

Lista „Čuvari Starog Grada-Marko Bastać“ osvojila je 16,35 odsto glasova, odnosno 10 mandata.

Po jedan mandat osvojile su liste „Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović“ s 3,16 odsto glasova i „Narodna lista“ koja je osvojila 3,12 odsto glasova.

Na izbore za odbornike Skupštine gradske opštine Stari grad izašlo je 23.693, od ukupno 53.510 građana, koliko je upisano u birački spisak.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare