Marko Bastać Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Konstitutivna sednica Skupština opštine Stari grad zakazana je za ponedeljak, a gotovo je izvesno da će Marku Bastaću biti ponuđeno od strane Srpske napredne stranke da bude predsednika tog organa, saznaje Nova.rs.

Kako je naš portal juče pisao Marko Bastać, nosilac liste “Čuvari Starog grada”, započeo je pregovore sa Srpskom naprednom strankom oko formiranja vlasti na Starom gradu.

Dogovor je blizu sklapanja, a prema njemu bi Marko Bastać mogao da dobije funkciju predsednika Skupštine opštine.

Bastać se ni danas nije javljao na naše pozive kad smo hteli sa njim da proverimo da li je postigao dogovor sa SNS i na kojoj će poziciji biti.

Podsećamo, pre pregovora sa SNS Bastać se u nekoliko navrata susreo sa predstavnicima liste “Biramo Stari grad”. Razgovori su rezultirali jednim predlogom koji su predstavnici “Biramo Stari grad” uputili Bastaću, sa konkretnim rokom do kog treba da se izjasn.

Međutim, odgovor nije stigao do tada.

Nije stigao ni do danas, iako je Bastać tvrdio da će poslati odgovor opoziciji.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, u javnosti je više puta govorio da nije bilo nikakve komunikacije sa Srpskom naprednom strankom, ali ni u jednom svom nastupu nije decidno odbacio mogućnost pregovora i saranje sa SNS.

„Razgovaraćemo sa svima, pregovaraćemo isključivo sa onima koji private aposlutno ceo naš program. Nisam bio u medijima četiri godine, video sam sve svoje greške, znam šta treba da se radi, a to je isključivo interes građana. Vi ste mene četiri puta pitali isto pitanje, ja sam svaki put dao konkretan odgovor. Građani Starog grada vrlo dobro znaju šta smo mi predstavili programom, nismo imali sekundu medijskog programa, ali smo pokazali da je moguće ostvariti rezultat i bez medija radom na terenu“, rekao je Bastać za TV Nova ranije.

Foto: TV Nova

Takav njegov stav, probudio je sumnje da bi mogao vlast formirati sa naprednjacima, a sumnje su se po svemu sudeći obistinile.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare