Foto:Amir Hamzagic; /ATA;

Povodom niza napada kojima su izloženi glumci koji idu na proteste Srbija protiv nasilja ili ih podržavaju, uključujući i ove poslednje pretnje u kojima se pominju deca glumačkog para Tamare Dragičevević i Petra Benčine, reagovao je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

U izjavi za Danas on se zapitao da li je moguće da ministarka kulture na sve ovo nema makar neki ljudski komentar.

„G-đa ministarka kulture Maja Gojković munjevito je reagovala osudom Nikole Koje na njegovo podržavanje protesta. Više od 15 dana glumci su izloženi javnom maltretiranju i prozivanju. Preti im se lično, preti im se decom, crtaju im se mete. Petnaest dana u pozorištima glumci čitaju proglase pred svaku predstavu i traže zaštitu profesije. Na sve to Maja Gojković ne reaguje. Nema nikakav, makar ljudski, komentar. Moje pitanje glasi : „Zašto ćutite, Majo ? Šta čekate ? Da se, ne daj Bože, opet desi neka tragedija, pa da kažete kako sistem nije zakazao“, rekao je Dragan Bjelogrlić.

PROČITAJTE JOŠ...

Kampanja koju protiv glumaca koji su podržali proteste „Srbija protiv nasilja“ vode funkcioneri SNS u Skupštini Srbije nastavljena je i na društvenim mrežama. Tako je na Tviter nalogu „narodni neprijatelj“, nepoznatog autora, postavljen jeziv video u kom su objavljene slike blizu 50 glumaca, za koje se navodi da pozivaju na rušenje države, ustavnog poretka, kao i na „nezakonske akte“ protiv TV Pink.

Glumci koji su podržali proteste naljutili su režim, a koliko – jasno se vidi na sednicama Skupštine i naslovnim stranama provladnih medija. Nekima od njih upućene su pretnje putem društvenih mreža, a sada se objavljuju i video klipovi koji podsećaju na poternice.

Tako su dva videa objavljena na Tviter nalogu „narodni neprijatelj“, čiji je autor, naravno, skriven. U njima se glumci optužuju da su uhlebljeni na projekte Telekoma, odnosno na državnom budžetu i privatne kompanije Pink, da „pozivaju na antidemokratske metode, rušenje države i ustavnog poretka, te anticivilizacijske i nezakonske akte protiv TV Pink ili direktno učestvuju u ovakvim činovima“.

BONUS VIDEO Dragan Bjelogrlić na protestu: Imamo dug prema deci iz „Ribnikara“ da obezbedimo istinu i pravdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar