Aljbin Kurti i Petar Petković Foto:Tanjug/AP Photo/Franc ZhurdaA.K./ATAImages

Vaskršnja čestitka kosovskog premijera u kojoj poručuje da će „nastaviti da brine“ o pravoslavnim hrišćanima, naišla je danas na reakciju direktora Kancelarije za KiM. „Samo ti nemoj da brineš“, poručio mu je.

Aljbin Kurti uputio je danas čestitku za Vaskrs u video poruci na srpskom jeziku koja je objavljena na Fejsbuk stranici kosovske vlade.

Pravoslavcima garantuje poštovanje osnovnih verskih sloboda i bezbednost.

„Svim građanima Kosova, pravoslavne veroispovesti, čestitam Vaskrs. Našu brigu o vama, pravoslavnim vernicima, ćemo nastaviti kroz dalje garantovanje osnovnih sloboda veroispovesti, kao i vaše opšte bezbednosti“, naveo je Kurti, prenosi KoSSev.

Poželeo im je da praznike provedu u radosti i miru, zajedno sa svojom porodicom i komšijama:

„Da duh Vaskrsa svima vama, našim građanima – podari mir, pravdu i blagostanje. Srećan Vaskrs“, naveo je Kurti.

Čestitka kosovskog premijera naišla je na komentar direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića, koji inače boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu.

Kurtiju poručuje da nema potrebe da brine o Srbima.

„Kada ti ‘brineš’ imamo duplo više etničkih napada, četiri Srbina, među kojima i deca, su upucana, naše crkve i grobovi se skrnave, a Srbi se hapse bez dokaza“, naveo je Petković.

On , sa druge strane, kaže da Srbi „imaju svog predsednika Vučića koji o njima brine i pomaže ih!“.

Dok pravoslavni vernici proslavljaju Vaskrs, kosovski premijer i srpska premijerka na Tviteru su nešto ranije polemisali oko toga ko je šta ispunio, odnosno šta treba da se ispuni od obaveza koje su preuzete u sklopu dijaloga Beograda i Prištine.

Kurti je poručio da Ohridski sporazum mora da se primeni u celosti i odmah, a ne delimično i uz kašnjenje.

Ana Brnabić mu je potom poručila da formira ZSO, i podsetila ga da se bliži desetogodišnjica od potpisivanja Briselskog sporazuma.

***

BONUS VIDEO – Uskršnja akcija: Kinder jaja za ugroženu i obolelu decu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar