Zdravko Krivokapic
Zdravko Krivokapić Foto:Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da njegova vlada ne odustaje od zahteva za izručenje bivšeg predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, ali da to nije bila tema današnjeg sastanka sa Anom Brnabić.

„Mi ne stavljamo ništa pod tepih, jer se sve vraća kao bumerang. Mi smo uputili zvaničan dopis, koji je bio možda i nepotreban, jer jedan već postojao. U njemu smo istakli dobru nameru – da se gospodin Marović vrati u svoju državu i da ima sva prava kao i svaki drugi čovek, a posebno u delu medicinske zaštite, koja je u jednom vremenskom periodu sigurno predstavljala problem izručenja. Šta se u međuvremeno dešavalo, stvarno ne znam. Mislim da to nije stvar vlade, već drugih institucija koje će o tome da se izjasne. Naravno da izručenje Marovića ostaje prioritet za našu vladu, ali zašto bismo u prvoj poseti, koja bi trebalo da pokrene čitav lanac dobrih odnosa i poverenja, postavljali pitanja koja možda neće doneti odgovore sa kojima bi svi bili zadovoljn“, rekao je Krivokapić, dodajući da se na sastanku sa Anom Brnabić razgovaralo o stvarima koje ih vezuju.

Pročitajte još...

„Odlučio sam, u dogovoru sa premijerkom, da pričamo o onom što nas spaja ovog puta i da preskočimo priče koje bi bila mesta nekih gorućih tema. U sledećim koracima ćemo se truditi da saradnja biti intezivna. Nadam se da će prva zajednička sednica vlade biti krajem decembra ili početkom januara“, naglasio je Krivokapić.

BONUS VIDEO: Krivokapić o Nedimoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar