Vladimir Kovačević Skupština objedinjavanja Pokreta "Da se struka pita" (D2SP) i Nove stranke Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP) i nosilac liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ Vladimir Kovačević pozvao je sve učesnike izbornog procesa da bojkot parlamenta bude jedina opcija ukoliko se ne ponište izbori.

„Ne znam kako bi, usled utiska o izbornoj krađi čije rezultate treba poništiti, izgledalo u očima opozicionih birača polaganje poslaničke zakletve u Skupštini Srbije“, upitao je Kovačević, prema saopštenju Nova D2SP.

Kovačević je istakao da bi, ukoliko bi se to i dogodilo, sve opozicione stranke poručile svojim biračima da im nisu važni, već da su im važne poslaničke plate i apanaža po poslaniku za finansiranje stranke.

„A to što tim činom legalizujemo izbornu krađu, pa šta da radimo“, ironično je dodao Kovačević.

On smatra da bi takav čin na dug rok razorio optimizam opozicionih birača da se sadašnja vlast ikad može promeniti.

„Nova – Da se struka pita će i nadalje podržavati svoje opozicione kolege iz koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ u nameri poništavanja izbora i smatra da zaista ima smisla bojkotovati ulazak u parlament, ukoliko se vlast opredeli za odbijanje ponavljanja izbornog postupka“, naglasio je Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar