Aleksandar Šapić, kuća
Foto: Nova.rs

Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd i potpredsednik SNS, nedavno je listi svojih nekretnina dodao i vilu u beogradskom naselju Bežanijska kosa, površine, bar prema podacima iz katastra, od 149 kvadrata. Nije poznato koliko je Šapić platio taj luksuzni objekat, a agenti za nekretnine procenjuju da bi njegova cena mogla da ide i iznad 200.000 evra.

Sudeći po podacima iz katastra, nova Šapićeva nekretnina ima četiri nivoa – podrum, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje. U tom registru piše i da ovaj objekat u trenutku gradnje nije imao odobrenje za gradnju, ali i da je podnet zahtev za legalizaciju.

Koliko je Aleksandar Šapić platio tu kuću nije poznato, a agenti za nekretnine kažu da se prosečna cena na toj lokaciji kreće oko 1.500 evra po kvadratu. Oni, međutim, ističu da cene dve kuće, koje se nalaze jedna do druge, mogu da budu drastično različite.

“Sve zavisi od opremljenosti, da li je kuća zapuštena ili održavana… Tu ima mnogo faktora. Teško je zaključiti samo na osnovu lokacije i površine”, dodaje naš sagovornik.

Cenu može da obori i činjenica da je vila koju je kupio Šapić izgrađena bez dozvole za gradnju, te da je u toku proces ozakonjenja.

Ako ćemo se držati prosečne cene, kuća predsednika Opštine Novi Beograd mogla bi da vredi više od 220.000 evra.

Ugovorena cena međutim nije konačna, jer je u toku renoviranje tog objekta.

Najplaćeniji vaterpolista

Aleksandar Šapić kao predsednik Opštine Novi Beograd mesečno zarađuje 123.703 dinara i to nije jedini izvor njegovih mesečnih primanja. Kao osvajač brojnih medalja na velikim međunarodnim takmičenjima prima nacionalnu penziju u iznosu od oko 129.000 dinara.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je Šapić rekao za Krik, poseduje ušteđevinu, ali se visina ne može videti na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije (sada Agencija za sprečavanje korupcije)..

“Ja sam ušteđevinu prijavio Agenciji, ali sam im rekao da ušteđevina nije na bankarskim računima”.

Novi funkcioner SNS bio je jedan od najboljih svetskih vaterpolista, a i sam je priznao da je u jednom trenutku bio najplaćeniji vaterpolista. On je to rekao u intervjuu za “Politiku” 2009. godine, ali nije želeo da otkrije o kojoj sumi je reč.

“Takav je dogovor. Znam samo da takav ugovor niko nikad nije potpisao”, rekao je tada Šapić.

Mediji su pisali da ga je ruski “Šturm” plaćao 300.000 evra po sezoni, a u tom timu proveo je tri sezone.

Kuće, stan, nelegalni bazeni, sportski objekti…

Osim nove kuće na Bežanijskoj kosi, Šapić u svom vlasništvu ima još jednu kuću od 380 kvadrata u Zvečanskoj ulici, dvoetažni stan površine od 150 kvadrata i garažu od 48 kvadratnih metara.

U dvorištu vile u Zvečanskoj ulici bez građevinske dozvole podigao je sportski objekat od 286 kvadrata, bazen površine 56 kvadrata, pomoćni objekat od 38 kvadrata, kao i nadstrešnicu od 145 kvadrata.

U svom vlasništvu ima i dva automobila marki “BMW x5” i “audi A6” iz 2004. i 2013.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare