Foto:Nova.rs

Policijska patrola koja bi trebalo da obezbeđuje Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Srbije, nadzire i nelegalnu vikendicu njegovog sina na Savskom nasipu, potvrđuju fotografije koje su napravili reporteri Nova.rs.

Policijska patrola smenjuje se ispred ulaza u nelegalnu vikendicu dva puta dnevno (u smenama od 12 sati). Pripadnika MUP ima i u civilu i u uniformi, i naoružani su.

Nekoliko stvari problematično je u ovom prizoru.

Najpre, jasno je da bivši predsednik po prirodi stvari treba da bude štićeno lice, kao i da policija treba da ga obezbeđuje kada posećuje nelegalno sagrađenu vikendicu njegovih sinova. Ipak, problematično je da sam objekat bude pod zaštitom, i to iz više razloga.

Patrola „čuva“ nelegalnu vikendicu Nikolića Foto: Nova.rs

Policija ne bi trebalo da obezbeđuje objekte (osim ako nisu u pitanju Vlada, Skupština, diplomatska predstavništva i slično), već ličnosti. Nije poznato da je nelegalna Nikolićeva vikendica dobila status objekta od posebnog značaja. Osim toga, ova vikendica i nije direktno u Nikolićevom vlasništvu, nego u vlasništvu njegovih sinova.

Tragom ove fotografije, Nova.rs je kontaktirala Ministarstvo unutrašnjih poslova, kojem smo postavili pitanje: „S obzirom da je primećeno da policija obezbeđuje pomenuto mesto, interesuje nas da li službenici MUP-a obezbeđuju bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića ili sam objekat?“.

Foto: Nova.rs

Odgovor od MUP do objavljivanja teksta nismo dobili. Podsećamo, portalu Nova.rs nije odgovoreno ni koje su štićeno lice obezbeđivali pripadnici Žandarmerije na Dunavu minulog vikenda, kada je na brodu koji je BIA poklonio optuženi iz afere „Jovanjica“ Predrag Koluvija, organizovana proslava.

Proslavi je, prema tvrdnjama potpredsednice SSP Marinike Tepić, prisustvovala i partnerka premijerke Ane Brnabić. Uprkos obećanjima, iz kabineta premijerke nije nam odgovoreno na pitanja o ovim tvrdnjama, kao ni da li je neko od ministara prisustvovao proslavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare