Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd i novopečeni član SNS s funkcijom potpredsednika, kupio je kuću na Bežanijskoj kosi površine od 149 kvadrata. Kako se može videti na licu mesta, u toku su radovi na renoviranju tog luksuznog objekta.

Bivši lider pokreta SPAS, nekadašnji funkcioner DS, a odnedavno potpredsednik vladajuće SNS, na listu nekretnina koje poseduje pre pola godine dodao je još jednu stavku. Kao vlasnik nove nekretnine upisan je i u katastru.

Sudeći po njegovoj imovinskoj karti, on je pre oko pola godine kupio stan u elitnom delu Bežanijske kose. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije piše da ta kuća ima površinu od 98 kvadrata, dok je u katastru nepokretnosti navedeno da je njena korisna površina 149 kvadratnih metara.

Po podacima s tog sajta, ta kuća ima podrum, prizemlje, prvi sprat i potkrovlje, a u katastru piše da ovaj, kao i ostali objekti u neposrednoj blizini, u trenutku gradnje nisu imali građevinsku dozvolu. Naznačeno je i da je pokrenut postupak za legalizaciju.

Na licu mesta vidi se da je u toku ozbiljno renoviranje tog objekta, a postavljena je i građevinska tabla, na kojoj je navedeno ime investitora (Aleksandar Šapić), adresa, odobrenje za radove, prijava, predviđeni datum početka i kraja radova.

Tabla je u međuvremenu prekrivena, a kako saznajemo, to je učinjeno nakon što je na društvenim mrežama objavljena njena slika, i to s adresom nove Šapićeve kuće.

Foto: Nova.rs

U neposrednom susedstvu i Šapićev otac Miloš ima svoju nekretninu. Prema ranijim navodima Šapića za KRIK, tu živi i Nebojša Krkobabić, brat ministra Milana Krkobabića. To se može videti i u zvaničnom registru nepokretnosti.

Bez kazne za nelegalnu gradnju

Šapić je ranije, kršeći zakon, u Beogradu izgradio više nepokretnosti, ukupne površine od 525 kvadrata, i to u dvorištu vile u Zvečanskoj ulici. Tako je bez građevinske dozvole podigao sportski objekat od 286 kvadrata, bazen površine 56 kvadrata, pomoćni objekat od 38 kvadrata, kao i nadstrešnicu od 145 kvadrata.

Foto: Nova.rs

Iako je na taj način kršio zakon, do danas zbog toga nije odgovarao.

Gradnja bez građevinske dozvole je krivično delo za koje je previđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora kao i novčana kazna. Osim toga, zakon predviđa i rušenje bespravnog objekta.

Za novog funkcionera naprednjaka ni jedna, ni druga zakonska kazna nije važila.

Foto: Nova.rs

Inače, osim pomenutih nekretnina, Šapić u svom vlasništvu ima i kuću od 380 kvadrata, dvoetažni stan površine od 150 kvadrata i garažu od 48 kvadratnih metara. U svom vlasništvu ima i dva automobila marki “BMW x5” i “audi A6” iz 2004. i 2013. godine.

Foto: Nova.rs

Kao predsednik Opštine Novi Beograd, mesečno zarađuje 123.703 dinara, kao beogradski odbornik 10.000 dinara, a kao osvajač medalja na velikim takmičenjima prima i nacionalnu penziju u iznosu od 128.712 dinara.

Od Đilasa do Vučića

Aleksandar Šapić je bio je jedan od najbližih saradnika Dragana Đilasa, tada funkcionera DS i gradonačelnika Beograda.

Postao je njegov pomoćnik 2009. i na toj funkciji je bio do izbora na mesto predsednika Opštine Novi Beograd, u junu 2012. godine.

Na istoj funkciji ostao je i posle izbora 2016. U međuvremenu je, nakon što je 2011. izabran za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu, tu funkciju napustio dve godine kasnije, a 2014. napušta i Demokratsku stranku,

U redove naprednjaka ušao je 29. maja, ove godine, kada je na sednici Glavnog odbora izabran za potpredsednika SNS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare