Judita Popović i Željko Mitrović
Judita Popović i Željko Mitrović Foto: Medija Centar Beograd/Vesna Lalić/Nova.rs

Prilikom predstavljanja razloga zbog kojih TV Pink treba da dobije nacionalnu frekvenciju, došlo je do čarki između vlasnika ove televizije Željka Mitrovića i članice Saveta REM Judite Popović.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije počeo je i drugi deo javnih razgovora sa podnosiocima zahteva za nacionalnu frekvenciju, između ostalog sa televizijama Pink i Hepi, ali i N1 i Nova S.

Za vreme izlaganja vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, članica Saveta REM Judita Popović podsetila ga je da se nije držao elaborata.

„Hoću da istaknem da je elaborat idealan. Međutim, godišnji izveštaji REM-a prilikom kontrole su odlični i bili su prilično negativni. Niste se držali elaborata. Koje su garancije da ćete vi ovaj elaborat realizovati? Imali ste nula dečijeg programa, nula obrazovnog programa. Svesna sam da ste moćni, uticajni, iskusni. To je jako veliki kvalitet, ali niko nije iznad zakona“, rekla je Popović.

Na to je Mitrović odgovorio:

„Niste nas ni obavezali da moramo da imamo dečiji program, nije rečeno da moramo, ali imaćemo. Nismo imali ni obavezu. Pošto mi imamo ambiciju da imamo kvalitetan program, imaćemo 20 odsto dečijeg, obrazovnog, kulturno umetničkog. Nećemo imati više ovih rasprava Judita, jer ćemo imati 20 odsto tog programa“.

BONUS VIDEO: Željko Mitrović sa trubačima rasteruje policiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare