Željko Mitrović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Savet Regulatornog tela za elektronske medije počeo je i drugi deo javnih razgovora sa podnosiocima zahteva za nacionalnu frekvenciju, između ostalog sa televizijama Pink i Hepi, ali i N1 i Nova S.

Ovlašćenim predstavnicima podnosilaca prijava Savet Regulatornog tela za elektronske medije će nakon prezentacije za koju podnosilac prijave ima 15 minuta, postavljati pitanja u skladu sa utvrđenim i objavljenim kriterijumima za izdavanje dozvola.

Olivera Zekić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Obavezno je prisustvo direktora i/ili odgovornog urednika medija. Razgovoru mogu da prisustvuju i druga lica po izboru podnosioca prijave.

Danas će prezentacije predati televizije Pink i Hepi, BK Telecom, Una World, N1 i Nova S.

Jučerašnje razgovore obeležio je sukob između predsednice Saveta REM Olivere Zekić i članice Saveta REM Judite Popović.

Današnjim prezentacijama prisustvuje i Savo Manojlović iz Kreni promeni, koji je nedavno podneo peticiju za ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Hepi i Pink.

Savo Manojlović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Direktor televizije Pink Željko Mitrović obećao je poboljšanje kvaliteta programa.

„Doći će do izvesnih restruktuiranja samog programskog sadržaja. U tim promenama nastojaćemo da odgovorimo sa viškom gledanosti, sa načinom da poštujemo kodeks i u skladu sa pravilnicima koji ste objavili. U strukturi programa biće 20 odsto informativnog programa, a 20 odsto ćemo definisati i za dokumentarni, dečiji i naučno kulturni program“, rekao je Mitrović i dodao da, ipak, ne odustaje od rijalitija.

„20 odsto će biti rijaliti. To zadržavamo. Pomeren je na period posle 11, čak i posle 12 sati. Može se pojaviti u terminu posle 10 sati u jednom ili dva dana. Zabavno-muzički program će biti 10 odsto našeg programa. Zabavni program i rijaliti u ukupnom zbiru će biti 30 odsto, dok će EPP podrazumevati 20 osto, onoliko koliko je dozvoljeno, a 10 odsto igrani program“.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović na konferenciji “Stručni razlozi zašto (ne)dodeliti nacionalne frekvencije?”


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare