Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh Porfirije juče su održali višečasovni sastanak na kom su se dogovorili da će 5. i 6. maja biti organizovan veliki Vaskršnji sabor. Za mesto sastanka izabrali su veoma zanimljivu lokaciju, vinariju “Šapat”, čiji je vlasnik firma Milenijum tim.

Nakon najave da će održati sastanak sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom Porfirijem, predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je fotografiju sa sastanka na svom Instagram profilu.

“Jedan od najznačajnijih sastanka sa Njegovom svetosti patrijarhom Porfirijem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Nešto više informacija o sadržaju razgovora saopštićemo tokom večeri” napisao je Vučić na Instagramu.

Javnost je u prvi mah zaintrigiralo šta je rezultat tih razgovora, ali i koje je to mesto gde su se susreli Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije, jer je po fotografiji bilo očigledno da se radi o vinogradima.

Na TikToku pojavio se i snimak sa sastanka prema kom je postalo jasno da je mesto susreta bila vinarija “Šapat”.

@videoplus.rs Sastanak Vucic – Dodik – patrijarh Porfirije, jedan od najvažnijih sastanaka o kojem će se oglasiti uskoro #srbija #srbijatiktok🇷🇸 #republikasrpska🇷🇸 #vucic #dodik #porfirije ♬ Patriotism – Florews

Zanimljivo je da je vlasnik te vinarije firma Milenijum tim, jedna od “omiljenih” firmi vlasti u Srbiji.

Vinarija Šapat – mesto susreta

Na istu lokaciji pre dve i po godine predsednik Vučić odveo je i predsednika Mađarske Viktora Orbana.

A suvlasnik Milenijum tima Ivan Bošnjak sastao se na istom mestu sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom početkom godine.

Foto: Printscreen N1

Milenijum tim jedna od omiljenih firmi vlasti u Srbiji

Pored toga što je, po svemu sudeći, vinarija Milenijum tima jedno od omiljenih mesta susreta domaćih i stranih državnika, ova firma je jedna od omiljenih firmi vlasti u Srbiji.

Vlasnici Milenijum tima, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko u odličnim su odnosima sa prvim čovekom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem, budući da su se zajedno pojavljivali u predizbornim spotovima. Dodatno, rođeni brat Siniše Malog, Predrag Mali godinama je vozio automobil marke „audi“ u vlasništvu Vujka i Bošnjaka.

Ivan Bošnjak i Stojan Vujko Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Godinama je „Milenijum tim“ dobijao unosne poslove od države, a kruna svega odluka države da ugledni Institut Jaroslav Černi proda po početnoj ceni od 2,58 miliona evra Milenijum timu i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta.

Da postoji određena veza između SNS i Milenijum tima potvrđuje i slučaj gde je suvlasnik firme, Ivan Bošnjak delio poklone sa logoom SNS starijim sugrađanima i to u prostojima SNS na Banjici.

PROČITAJTE JOŠ:

Insajder je ranije otkrio da je Milenijum tim dobijao poslove bez tendera na izgradnji manjih distributivnih gasovoda, a angažovana je na projektu „Beograd na vodi“ od samog početka. Krajem 2018. godine dobili poslove gradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju.

Prema pisanju Forbesa, dvojac Vujko-Bošnjak upravlja imovinom vrednijom od 30 milijardi dinara. U poslednje tri godine Milenijum tim imao je prihode od gotovo 38 milijardi dinara i u istom periodu zaradila više od 2,5 milijarde dinara.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare