Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za medije nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike u Inđiji da će zamoliti Vladu da omoguće svima uvid u birački spisak. Rekao je da ga danas očekuje važan neformalan sastanak sa Miloradom Dodikom i patrijarhom Porfirijem, ali i da nije mnogo upućen u projekat Generaštab, ali da se nada da imati dovoljno vremena da premeste Ministarstvo odbrane i Generalštab.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike JFE SHOJI u Inđiji, a nakon svečanog dela održao je i konferenciju za medije.

Tom prilikom kazao je da ga očekuje danas, važan, neformalni sastanak sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, povodom različitih događaja i dodao da će se sastanku pridružiti i Patrijarh Porfirije. Nije precizirao o kojim događajima je reč.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Na pitanje novinara N1 Petra Gajića, da li su utvrdili ko su ljudi koji su organizovali transfer i promenu prebivališta građana iz Male Krsne u Beograd i da li je to Branko Malović, kazao je da je pitao.

„Jedno lice je samo promenilo biralište. Ja sam zamolio ljude iz Vlade da kako mogu i šta god mogu, da izađu u susret i svim predstavnicima omoguće u uvid u birački spisak. Ne strancima, nego našim političkim protivnicima, i ja mislim da je to veoma važno kao i ispunjavanje preporuke ODIHR“ rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić je najavio da će u petak po povratku iz Brisela javnost informisati o mnogim stvarima kao što je korupcija, evropske integracije i drugim strateškim pitanjima.

Na pitanje da li je prostor na kom se nalazi zgrada Generalštaba već sada dat bez tendera, Vučić je rekao da je u to upućen delimično.

„Srećan sam što ćemo tkonačno da rešimo problem koji imamo u centru grada. Naša je namera da tu postavimo neku vrstu muzeju žrtava i svega onoga što se tu dešavalo, što danas ne postoji. Dakle da pokažemo ljudima, šta se rtu dogodilo, ali i da razvijamo naš grad sa velikim i značajnim investicijama. Ja mislim da svako ko je video kako bi to izgledalo, ako je to ono što sam i ja mogao da vidim, da je oduševljen u odnosu na to što mi imamo danas. Ja se samo nadam da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo ministarstvo odbrane i Generalštab, posle toga da obnovimo onu velelepnu zgradu 7. puka koja gleda ka Manježu“ rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar