Pozivajući se na povredu Poslovnika, 36 opozicionih odbornika blokirali su govornicu Skupštine grada Kragujevca Foto:Lazar Novaković/FoNet

Na prvoj redovnoj sednici Skupštine grada Kragujevca, koja je održana u utorak, oko 22 sata došlo je do verbalnog incidenta, jer su opozicioni odbornici oštro reagovali na postupak koleginice iz vladajuće koalicije, koja ih je fotografisala dok su u hodniku jeli.

To se dogodilo i u prvom delu sednice održane 24. aprila, kada je gradonačelnik Nikola Dašić u jedan sat posle ponoći naručio pice za sve odbornike, a onda su se na portalima i u tabloidima pojavile njihove fotografije dok jedu, uz negativne komentare.

U utorak je gradonačelnik Nikola Dašić uslovno osudio postupak odbornice iz redova vladajuće koalicije, rekavši da to nije u redu ako se dogodilo, ali da nije u redu bila ni reakcija odbornika opozicije, koji su povadili svoje mobilne telefone i slikali odbornicu dok je sedela u skupštinskoj sali.

Teži incident je izbegnut tako što je predsednik Skupštine grada dao pauzu od 20 minuta kako bi se “smirile strasti i ohladile glave”.

PROČITAJTE JOŠ

Opozicioni odbornici nastavili su da svoje vreme za diskusiju koriste za ćutanje za skupštinskom govornicom.

I početak prve sednice, 24. aprila protekao je u istoj atmosferi, pa je nakon 16 sati rada, rasprava “ćutanjem” prekinuta u jedan sat iza ponoći, a njen nastavak zakazan je za 10. maj, ali je ta sednica odložena zbog nedostatka kvoruma.

Ćutanje opozicionih odbornika je, prema njihovim rečima, reakcija na izbegavanje vladajuće većine da u dnevni red sednice skupštine uvrsti raspravu o navodnoj štetnoj odluci prethodnog Gradskog veća kojom je, prema tvrdnjama opozicije, gradski budžet oštećen za 296 miliona dinara.

Danas pre nastavka skupštinskog zasedanja vladajuća većina je prihvatila zahtev opozicije da se na prvoj narednoj sednici raspravlja o formiranju anketnih odbora koji bi ispitali sve finansijske i druge aspekte u vezi sa slučajem Servisa i rekonstrukcije Gradske tržnice.

BONUS VIDEO Kako je novi izborni zakon sapleo opoziciju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar