Za mesec dana u Kragujevcu, tri neuspele sednice Skupštine. Prva, redovna sednica gradske Skupštine počela je još 24. aprila i prekinuta je posle 17 sati, a svi se sećamo kako su opozicioni poslanici izlazi za govornicu i ćutali. Drugi neobičan fenomen je da je vladajuća većina bojkotovala nastavak te sednice 10. maja, koju je sama sazvala. Hoće li se u današnjem, drugom nastavku, konačno raspravljati o dnevnom redu? Da li je Kragujevac na pragu prinudne uprave o tome je za jutarnji program "Probudi se" govorio Nikola Nešić, odbornik u Skupštini Kragujevca.

„Na današnjoj sednici skupštine pokazaćemo celoj Srbiji koja je to snaga kada opozicija radi zajedno. Vladajuća većina u Kragujevcu nikako da se navikne da u lokalnom parlamentu postoji 42 posto opozicije. Sve što tražimo je poštovanje poslovnika a oni ga uporno krše i to zbog jedne tačke dnevnog reda“, rekao je Nešić.

Podsetio je da je opozicija tražila održavanje hitne sednice zbog sporne odluke vlasti o isplati naknade za eksproprijaciju zemljišta kod „Zastavinog servisa“ od oko 300 miliona dinara iz gradskog budžeta.

„To je naš uslov za normalno funkcionisanje parlamenta i prekid bojkota koji izražavamo ćutanjem za skupštinskom govornicom“, naglasio je i dodao da očekuje da se vladajuća većina pojavi na sednici i da se na dnevnom redu konačno nađe sporna odluka o isplati naknade za ekspoprijaciju.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Istekao rok za predaju potpisa i izbornih lista za lokalne izbore 2. juna: Ko će sve učestvovati?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar