Foto: N1

Doskorašnja savetnica direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića Maja Popović preuzeće resor Ministarstva pravde, saznaje Blic.

Maja Popović, jedno je od novih imena i jedna od ukupno 11 žena u novoj vladi Ane Brnabić, a na tom mestu zameniće ministarku pravde Nelu Kuburović. Ostali ministri bi konačno trebalo da budu poznati nakon sutrašnje sednice Predsedništva SNS, ali se već spekuliše o mnogim imenima od kojih su neka potvrđena.

Tokom službe u BIA, Popovićeva je radila u Upravi za međunarodnu saradnju, Upravi za ljudske resurse, sistemsko pravne, imovinske i stambene poslove, da bi potom bila i šef kabineta direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Đorđevića.

Podsetimo, poslednjih dana traju pregovori u vezi sa izborom nove vlade, a neka od imena već su poznata. Kako je naš portal saznao, nova ministarka trgovine biće Tatjana Matić, doskorašnja državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, a na ovoj funkciji će naslediti Rasima Ljajića.

Tatjana Matić Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Doskorašnja ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović postaće nova-stara ministarka energetike. Ona će na tom mestu naslediti Aleksandra Antića, koji će postati novi-stari ministar saobraćaja.

Naš portal je došao do saznanja i da će Ratko Dmitrović, bivši glavni urednik Večernjih novosti i novinar RTS, postati ministar za brigu o porodici, deci i demografiji. To je inače novoformirano ministarstvo, koje je planirano da pripadne koaliciji SPAS, Aleksandra Šapića.

Doskorašnja visoka funkcionerka Demokratske stranke Gordana Čomić buduća je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, potvrdili su izvori Nova.rs. Ona je prethodno viđena za ministra za evropske integracije, ali je sredinom nedelje definitivno odlučeno da se Čomić dodeli resor ljudskih i manjinskih prava.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako piše Blic, aktuelni ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dalje će ostati na toj funkciji, dok još uvek nema odluke da li će ministar Vanja Udovičić i dalje voditi resor sporta.

(Izvor: Blic / Nova.rs)

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare