Aleksandar Antic
Aleksandar Antić Foto:Vesna Lalić

Novu Vladu Srbije označiće i par rotacija na mestima ministara, a jedno od najvećih iznenađenja biće odlazak Aleksandra Antića sa čela energetike. Kako saznaje portal Nova. rs Antić će u novom sazivu Vlade voditi resor saobraćaja i infrastrukture, dok će energetika pripasti Zorani Mihajlović.

Ova odluka SNS i Aleksandra Vučića svakako je jedno od najvećih iznenađenja u novoj Vladi ograničenog roka, s obzirom na to da se resor energetike u poslednja tri mandata ne dovodi pod znak pitanja i nekako automatski odlazi u ruke SPS.

„Energetika ovog puta odlazi naprednjacima. Vodiće je Zorana Mihajlović, a na njeno prethodno mesto doći će Aleksandar Antić“, navodi sagovornik Nova.rs.

Zorana Mihajlovic
Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić

Antić se na čelu Ministarstva saobraćaja nalazio i 2013 godine u rekonstruisanoj Vladi Ivice Dačića, a energetiku je vodio u poslednja tri saziva, tačnije od 2014. godine. U javnosti se govorilo da je upravljanje resorom energetike socijalistima dato zahvaljujući vezama sa Rusijom i navodnim insistiranjem ruske strane da upravo SPS Ivice Dačića upravlja oblašću u kojoj Rusi imaju najviše uticaja i interesa.

U novom sazivu koncentracione Vlade Srbije, u kojoj pored SNS učestvuju i SPS i SPAS Aleksandra Šapića, stranačkim kolegama Ivice Dačića pripašće dva ministarstva. Antić će voditi saobraćaj, a kako je Nova.rs već pisala oko drugog resora se još pregovara sa SNS. Želja socijalista je da im pripadne Ministarstvo prosvete, koje bi u tom slučaju vodio dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

 

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sa ova dva ministarstva i Ivicom Dačićem na čelu Skupštine Srbije, socijalisti bi zaokružili svoje učešće u novoj vlasti.

Kad je reč o rokadama ministara, najverovatnije će mesta zameniti i ministri policije i vojske Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare