Tatjana Matić Foto: BETAPHOTO/Ministartsto trgovine, turizma i telekomunikacija/DS

Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, naslediće Rasima Ljajića u novoj Vladi Srbije, saznaje Nova.rs.

Matić je već osam godina državna sekretarka u tom ministarstvu, a potpredsednica je Ljajićeve SDPS.

U poslednje četiri godine bila je zadužena za sektor telekomunikacija i intenzivno se bavila bezbednošću dece na internetu. Učestvovala je u formiranju Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, a bavila se i obukama žena za digitalne veštine.

Pre nego što je otišla u Ministarstvo trgovine i telekomunikacija, obavljala je funkciju  državnog sekretara u tadašnjem Ministarstvu rada i socijalne politike.

Od 2005. do 2007. godine bila je direktor Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa , gde je bila nadležna za upravljanje i koordinaciju rada Službe, a prethodno je radila kao šefa kabineta Koordinacionog centra Srbije i Crne Gore za Kosovo i Metohiju, gde je bila zadužena za organizaciju i koordinaciju rada, protokol i međunarodnu saradnju.

Od 2002. do 2004. godine obavljala je funkciju pomoćnika šefa kabineta potpredsednika Vlade Republike Srbije i Koordinacionog centra SRJ i RS za Kosovo i Metohiju.

Pre toga bila je u privatnom sektoru. Radila je na poziciji marketing menadžera kompanije „William Grants – MPS Group“ u Beogradu, a bila je i pomoćnik direktora kompanije „Panasonic“ u Srbiji.

Tatjana Matić je diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je stekla zvanje profesora srpskog jezika i književnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare