Foto: Promo

Elektroprivreda Srbije reagovala je povodom teksta objavljenog u štampanom izdanju lista Nova pod nazivom " Radnicima naređeno da gase sijalice, klime i kompjutere". Reagovanje prenosimo u celosti.

„Uputstvo o racionalnom korišćenju električne energije za zaposlene u „Elektroprivredi Srbije“ je podsećanje na ranije utvrđene opštepoznate smernice energetske efikasnosti, a ne naređenje kako se navodi u tekstu koji je objavio vaš list.

Preporuke koje su upućene zaposlenima EPS – zatvaranje prozora dok radi klima uređaj, podešavanje jačine rada klima uređaja u odnosu na spoljnu temperaturu, korišćenje dnevnog svetla kada uslovi dozvoljavaju, isključivanje sijalica kada niko ne boravi u prostoriji… – primerene su i u skladu su sa pravilima o korišćenju električne energije u bilo kojoj drugoj kompaniji ili instituciji bilo gde na svetu. EPS već godinama radi na edukaciji i zaposlenih i dece u osnovnim i srednjim školama o energetskoj efikasnosti i racionalnom korišćenju električne energije http://www.eps.rs/lat/Stranice/enef.aspx.

U vreme kada je cena struje na rekordnom nivou i energetska kriza ozbiljno ugrožava ekonomije, više je nego jasno da svako od nas treba da krene od svoje kuće i radnog mesta kako bismo koliko – toliko sačuvali električnu energiju koja je ograničen resurs“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar