Đorđe Miketić Foto: N1

Kandidaturu na prvim beogradskim predizborima predao je dr Đorđe Miketić, narodni poslanik iz stranke Zajedno. Predstavio je detaljni program i trogodišnji plan u tri tačke za Zeleni Beograd.

Na konferenciji za novinare predstavljeni su detalji ovog plana.

Momentalni prekid divljeg (investitorskog) razvoja grada i novih megalomanskih projekata je najveći prioritet, uz sprečavanje saobraćajnog kolapsa i smanjenje aero zagađenja za 15%, po uzoru na Bogotu, Seul, Valensiju, Buenos Aires i druge gradove koji su uspešno sproveli slične ambiciozne planove. Urbani razvoj po meri građana a ne investitora kao i jačanje kulturnog, obrazovnog i socijalnog okvira da Beograd postane grad kulture, tolerancije i otvorenog srca. Fokus ove konferencije bio je prva tačka plana: sprečavanje daljeg saobraćajnog kolapsa i konkretan plan kako Beograd može postati funkcionalan grad po meri dostojanstvenog i radnog čoveka.

„Predizbori bi mogli da budu put ka društveno-političkoj katarzi, baš jednoj koja nam je tako neophodna, a koja bi doslovce mogla promeniti pravila ove prljave igre moći u kojoj svi već predugo šlajfujemo, trunemo i nestajemo kao kakvi zamenjivi statisti. Ne smemo dopustiti da jedne gospodare samo zamenjujemo drugima, možda manje bahatim i da to smatramo uspehom“, objasnio je Miketić i dodao:

„To nas je i dovelo do ovog bezobalja. Ovako bismo, po prvi put, uradili nešto što zaista nikada nismo – naterali bismo političare da se takmiče za samu mogućnost da baš oni postanu kandidati za javne funkcije, a ne da iz ciklusa u ciklus budemo uslovljeni da iz jalove ponude biramo nekakve likove koje je ko zna koji i čiji interes tu postavio“, zaključio je novi kandidat na predizborima.

BONUS VIDEO: Mogu li predizbori da ujedine opoziciju i podstaknu birače?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar