Nakon što je Aleksandar Šapić dobio i svoj drugi mandat na čelu Beograda, očekuju nas promene u javnim preduzećima. Kako Nova.rs saznaje, dosadašnji direktor “Beograd puta” Vuk Janković preći će na novu poziciju”, dok će nekolicina direktora ostati i dalje na istim pozicijama. Prethodno, objavili smo da će sa pozicije šefa kabineta gradonačelnika otići Nenad Milanović, dok će gradska sekretarka za obrazovanje Aleksandra Čamagić ostati na svojoj funkciji.

Novi mandat na čelu Beograda Aleksandra Šapića gotovo izvesno će biti praćen promenama na čelu nekoliko javnih preduzeća i gradskih sekretarijata u Beogradu. Kao što je Nova ekskluzivno objavila, sa funkcije odlazi njegov šef kabineta Nenad Milanović, dok će dosadašnji predsednik predsednik opštine Novi Beograd Bojan Bovan preći u Sekretarijat za saobraćaj.

Tu neće biti kraj kadrovskim promenama u glavnom gradu. Kako Nova saznaje, aktuelni direktor „Beograd puta“ Vuk Janković dobiće novu poziciju, što će odbornici potvrditi na nekoj od narednih sednica.

Aleksandar Šapić Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Janković je bio direktor u “Beograd putu” na talasu smena u preduzećima nakon štoje Šapić dobio prvi mandat 2022. godine.

Ostaju Mladenović, Bajagić i Andrić

Svoje dosadašnje pozicije zadržaće trojac Andreja Mladenović, Bojan Bajagić i Slaven Andrić. Mladenovac je prvi čovek javnog preduzeća “Beogradski metro i voz”, koji je svoju političku karijeru gradio u DSS, da bi nakon toga počeo svoju saradnju sa naprednjacima.

Andreja Mladenović Foto:Milica Vučković/FoNet

Andreja Mladenović nikad se zvanično nije priključio Srpskoj naprednoj stranci, iako je bio kandidat za poslanika i odbornika na njenoj listi. Nakon isključenja iz DSS, bio je osnivač Samostalnog DSS, da bi pre dve godine formirao Srpske samostalno stranku i postao je njen lider.

PROČITAJTE JOŠ:

SNS „ratnik“ će i dalje voditi Gradske pijace

Iako je Beograđanima manje poznato ko vodi „Gradske pijace“, na njenom čelu će i dalje biti dugogodišnji direktor Bojan Bajagić, koji ujedno obavlja posao poverenika SNS za Kragujevac.

Nova je u više navrata pisala da niti je po zakonu, niti je moguće da Bajagić obavlja dva posla u isto vreme, na dva različita kraja zemlje, od kojih je jedan veoma odgovoran i za koji dobija novac svih građana Beograda.

Bojan Bajagić, JKP Gradske pijace
Bojan Bajagić Foto: Beoinfo

Osim toga, postavlja se pitanje da li stranačke aktivnosti obavlja u vreme kada bi trebalo da se bavi pijacama.

Kada su održani izbori u aprilu 2022. godine, Bajagić je stajao iza odluke da zaposleni ne moraju da dolaze na posao ukoliko imaju stranačke aktivnosti. Tada su imali obavezu da odlaze na stranačke skupove, a na posao – ako dođu, došli su.

Konačno, izvesno je da će direktor ostati i dosadašnji direktor javnog preduzeća “Naplata prevozne usluge” Slaven Andrić, koji je i prijatelj Šapića.

U pitanju je preduzeće osnovano nakon što je Grad Beograd jednostrano raskinuo ugovor sa turskom firmom “Kentkart”, nakon čega je “Naplata prevozne usluge” preuzela njihove zadatke.

Čamagić ostaje sekretarka za obrazovanje

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ/

Aleksandra Čamagić, dosadašnja gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu u Beogradu i jedna od najbližih saradnica gradonačelnika Aleksandra Šapića ostaće na ovoj funkciji, saznaje Nova.rs.

Iako je iza sebe ostavila niz afera, pre svega onu u kojoj je učestvovala u dodeli budžetskog novca za projekte koji nikada nisu realizovani, Čamagić će i dalje ostati na ovoj poziciji. Pomenuti projekti bili su namenjeni, između ostalog, prevenciji vršnjačkog nasilja, ali oni se nikada zaista i nisu održali.

BONUS VIDEO: Menja li se nešto u Beogradu ponovnim izborom Aleksandra Šapića za gradonačelnika?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare