Andreja Mladenović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nekadašnji funkcioner DSS i veran saradnik SNS i formalno je stupio na dužnost direktora JP Beogradski metro i voz. To preduzeće poznato je po visokim zaradama, a mesečna plata Mladenovića je za čak 30.000 veća u odnosu na njegovog prethodnika.

Andreja Mladenović nikad se zvanično nije priključio Srpskoj naprednoj stranci, iako je bio kandidat za poslanika i odbornika na njenoj listi. Nakon isključenja iz DSS, bio je osnivač Samostalnog DSS, da bi pre dve godine formirao Srpske samostalno stranku i postao je njen lider.

Ipak, sve ove godine obavljao je visoke funkcije u naprednjačkoj gradskoj vlasti. Bio je član Privremenog organa, zamenik i pomoćnik gradonačelnika Beograda, a nedavno je dobio funkciju u jednom od najvažnijih gradskih preduzeća – JKP Beogradski metro i voz.

Kako je Nova.rs pisala, prema zvaničnim podacima, prosečna neto zarada u tom preduzeću iznosila je oko 1.000 evra.

Mladenović je na mesto direktora Beogradskog metroa, koje je osnovano još pre četiri godine, došao nakon što je ostavku na tu funkciju podneo Slavko Kantar.

Sudeći prema podacima iz njegove imovinske karte, Andrija Mladenović je dobio i veću platu u odnosu na svog prethodnika. On će kao direktor pomenutog preduzeća zarađivati 180.000 dinara mesečno, što je za 30.000 dinara veća zarada u odnosu na onu koju je primao Kantar.

Njegovo imenovanje bilo je iznenađenje za javnost. Prethodno se spekulisalo da bi prvi čovek Beogradskog metroa mogao biti Goran Vesić, nekadašnji zamenik gradonačelnik i menadžer u beogradskoj vlasti.

Ipak, Vesić je izabran za narodnog poslanika, a spekuliše se da će preuzeti i jedno ministarstvo u novoj vladi.

Podsećamo, 21. jula 2020. predstavnici gradske uprave, javno-komunalnog preduzeća „Beogradski metro“ i francuske kompanije „Ežis“ potpisali su Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za projekat izgradnje metroa u Beogradu.

BONUS VIDEO Metro patrola: Kako teku radovi 3 meseca od početka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare