Foto: Privatna arhiva

Privrednik iz Aleksandrovca Miloje Nedović, tvrdi da već dva meseca trpi pritiske od predstavnika opštinske vlasti tog mesta, iz redova Srpske napredne stranke, koji mu traže dva apartmana na poklon kako bi investitor kojeg zastupa dobio građevinsku dozvolu. S druge strane, poverenik SNS iz tog mesta, ističe da je reč o lažnim optužbama i da je tužio Nedovića za nuđenje mita.

Prema rečima Miloja Nedovića, naprednjaci koji imaju vlast u Aleksandrovcu, pozvali su ga na sastanak pre četiri meseca i ponudili mu dogovor oko građevinske dozvole.

“Zastupao sam investitora, Švajcarca, koji ima objekat u strogom centru grada. Kupio je hotel ‘Grozd’ i renovirao ga, ali je problem nastao onog momenta kad je zatražio nadogradnju na taj objekat. Zatražio je građevinsku dozvolu još 2014. godine“, kaže Nedović. On dodaje da tada nije dobio dozvolu, a čitav slučaj završio je na sudu, na kom je investitor dobio upravni spor.

Međutim, kaže Nedović, od tog momenta sve staje.

Foto: Privatna arhiva

Nadu da bi se stvari mogle drugačije odvijati Nedović je, kako kaže, dobio šest godina kasnije, po pozivu lokalnih naprednjaka za razgovor o traženoj dozvoli.

“Pozvali su me i rekli ‘ili ćeš nam omogućiti da mi nešto uzmemo ili od ovoga (dozvole) nema ništa’”, objašnjava Nedović. On kaže da nije direktno razgovarao sa funkcionerima SNS već sa „njihovim čovekom od poverenja“, ali da njegovo ime ne želi da navodi.

“Ja sam o svemu tome obavestio investitora koji je rekao da im dam šta traže i da zatvorimo ovu priču. Dogovoreno je da oni uzmu dva od deset aparatmana u nadogradnji i da omoguće specijalizaciju mojoj supruzi, koja je po struci lekar”, ističe on.

PROČITAJTE JOŠ...

Nedović kaže da je dogovor sa naprednjacima sklopio pre dva meseca, te da je svakog dana, u pomenutom periodu, dobijao različita obrazloženja zbog čega još uvek nije dobio građevinsku dozvolu.

“Niti mi je daju, niti govore da to neće učiniti. Takođe, čitavo vreme su tvrdili da će omogućiti mojoj ženi specijaizaciju. Međutim, od te specijalizaciji nije bilo ništa, pa sam jednom od predstavnika SNS poslao poruku sa pitanjem koliko da umanjim obećanu kvadraturu za apratmane, imajući u vidu da nisu ispunili obećanje za specijalizaciju. Od tog momenta počinje hajka na mene”, navodi on.

U policiji nisu hteli ni da me saslušaju

Nedović objašnjava da je nakon izvesnog vremena otišao u policiju kako bi im prijavio verbalni napad i neprijatnost koju je njegova supruga doživela od zamenika direktora ustanove u kojoj radi.

“Otišao sam da prijavim policiji zato što je on vikao na nju. To se desilo ubrzo posle poruke koju sam ja poslao. Moja žena bila zbunjena, nije znala zbog čega se on tako ponaša prema njoj. Policija nije htela da ga opomene dok ja nisam poslao pismo gde sam naveo da sam ponižen i razočaran njegovim ponšanjem. Nakon toga pozvali su suprugu i mene na razgovor kako bi se smirile strasti”, objašnjava naš sagovornik, dodajući da svakodnevno trpi uvrede i pretnje.

“Rekli su mi da, pošto nisam odavde, odem tamo odakle dolazim i da se ponašam ovako. Svaki dan prijavljuju kako ja njima pretim, a ja nemam kome šta da prijavim. Oni i dalje insistiraju na dogovoru. Opštinska vlast ne bi da umanji kvadrate i plaše se da ću da ih prevarim. Niti mogu da uzmem dozvolu, niti da ih prijavim za traženje mita. Sličan problem sam imao i sa prošlim predsednikom opštine kojeg sam prijavio, ali mi je tada načelnik SUP-a rekao da je on država za sebe. Ja doživljavam torturu od naprednjaka, a oni to prenose na policiju i još uvek me ucenjuju. Najverovatnije će sad tražiti tri apartmana da im dam”, ističe Nedović.

Poverenik SNS: Nedovićev cilj je da blati mene i moju porodicu

Poverenik Opštinskog odbora SNS Aleksandrovac Slavoljub Miljković, za Nova.rs ističe da ne zna ništa o stanovima koji se pominju, te da je Nedovićev cilj da oblati njegovo ime.

“Pozadina je sasvim druga. Što se mene tiče, ja sam prijavio tužilaštvu i policiji da je on došao kod mene i da je tražio da mu obezbedim specijalizaciju za suprugu. Tad mi je rekao kako mu je prethodni predsednik opštine tražio 5 hiljada evra za specijalizaciju i da nije hteo namerno da mu da. Rekao mi je ‘tebi sada nudim istu cifru, ako treba daću ti i više. I za tebe i za stranku’. Ja sam mu odgovorio da nemam veze sa tim i da mi ne pominje novac, a onda je on počeo da meni preti medijima”, objašnjava Miljković, dodajući da veruje da će državni organi odraditi svoj posao.

„Zaista ne znam šta gradi, gde gradi, ni kakva je dozvola u pitanju. Lično nisam ni na jednoj funkciji koja ima veze sa odobravanjem tih dozvola, tako da ne vidim kakav bih uticaj mogao da imam na to da je on dobije”, ističe poverenik SNS, partije koja drži vlast u opštini Aleksandrovac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare