Ceremonija svecanog otvaranja Svetskog prvenstva u boksu u Stark Areni
Ceremonija svecanog otvaranja Svetskog prvenstva u boksu u Stark Areni Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Kosovski ministar kulture, omladine i sporta Hajrulah Čeku izjavio je danas da će Nacionalni savet za prevenciju nasilja u sportu sutra dati konkretne preporuke protiv srpskih paralelnih sportskih struktura na Kosovu.

Još jednom pozivamo sve klubove na Kosovu da se integrišu u nacionalne saveze, inače će njihove aktivnosti biti zaustavljene, naveo je Čeku na Tviteru.

Istakao je i da Kosovo neće dozvoliti da onemogućavanje kosovskim bokserima da učestvuju na Svetskom prvenstvu u Beogradu prođe u tišini i bez posledica.

„Vlada Kosova poziva Međunarodnu boksersku asocijaciju i Međunarodni olimpijski komitet da sankcionišu organizatore prvenstva u Srbiji, a Evropsku uniju da hitno osudi Srbiju za ovaj veliki prestup nad našim sportistima i sportom uopšte“, dodao je Čeku.

Naglasio je da zabrana ulaska bokserima sa Kosova u Srbiju i uskraćivanje nastupa na Svetskom prvenstvu predstavlja ozbiljno kršenje osnovnih međunarodnih principa u sportu i osnovnih prava sportista Kosova od strane organizatora, koji postupaju po direktivi Vlade Srbije.

BONUS VIDEO: Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar